Μάθετε πώς να κάνετε σωστές επιλογές στη ζωή σας

Μάθετε πώς να κάνετε σωστές επιλογές στη ζωή σας

Όταν κάτι μάς πηγαίνει στραβά, μια φωνούλα «τριβελίζει» το νου μας επίμονα: «εσύ το διάλεξες, τώρα γιατί διαμαρτύρεσαι;». Και έχει… απόλυτο δίκιο! Η ποιότητα της ζωής μας είναι συνυφασμένη με τις επιλογές που κάνουμε – εκείνες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και τα σχέδιά μας για το μέλλον μάς κάνουν να νιώθουμε ικανοποιημένοι ενώ οι λανθασμένες επιλογές μας οδηγούν σε απογοήτευση και αδιέξοδο.

Αν λοιπόν και εσείς επιθυμείτε να «ανεβάσετε» την ποιότητα της ζωής σας, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε να επιλέγετε τους ανθρώπους που σας ταιριάζουν και τις ασχολίες εκείνες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο στη ζωή σας. Διαβάστε πώς θα το πετύχετε:

Διαχειριστείτε με περισσότερη σύνεση τον χρόνο σας

Περάστε τον ελεύθερό σας χρόνο με ανθρώπους και δραστηριότητες που σας γεμίζουν ενέργεια και αισιοδοξία. Μην «διαπραγματεύεστε» σε καμία περίπτωση τις ώρες εκείνες που προορίζονται για την ξεκούραση και τη διασκέδασή σας και φροντίστε να θέσετε τα «όριά» σας ώστε να σέβονται οι οικείοι σας τον προσωπικό σας χρόνο.

Επιλέξτε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας

Όσοι βρίσκονται γύρω σας ασκούν τεράστια επίδραση στην εξέλιξη της ζωής σας. Μεριμνήστε λοιπόν να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας επηρεάζουν θετικά και σας ενθαρρύνουν στις προσπάθειές σας. Απομακρύνετε όσο μπορείτε από την καθημερινότητά σας τους «τοξικούς» ανθρώπους που καταφέρνουν να «δηλητηριάζουν» την διάθεσή σας.

Αναλάβατε την ευθύνη των οικονομικών σας

Αν θέλετε να κάνετε τις επιλογές που σας ταιριάζουν, χρειάζεται να γίνετε το «αφεντικό» των οικονομικών σας. Στην περίπτωση που παραμείνετε αμέτοχη, τότε κάποιος άλλος θα επιλέγει για εσάς πριν από εσάς. Εκπαιδευτείτε στη διαχείριση των εσόδων και των εξόδων σας, κάντε το δικό σας προϋπολογισμό και αποταμιεύστε τα χρήματα που χρειάζεστε για να υλοποιήσετε κάποια από τα σχέδιά σας.

«Φορέστε» τα γυαλιά της αισιοδοξίας

Αν δεν πιστέψετε εσείς πρώτη στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας, δεν θα καταφέρετε να έχετε τον έλεγχο των επιλογών σας και κατ’ επέκταση της εξέλιξης της καθημερινότητάς σας. Δείτε τη ζωή σαν μία υπέροχη περιπέτεια η οποία έχει να σας προσφέρει πολλές απολαύσεις και στιγμές ευτυχίας.

Δεσμευτείτε ότι θα κάνετε πιο σωστές επιλογές

Ξεκινήστε από το σήμερα και στοχεύστε στην αυτό-βελτίωσή σας για το μέλλον. Μην «κολλήσετε» σε μία δουλειά που δεν σας αρέσει αλλά και ούτε προσφέρει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Μην μείνετε με έναν σύντροφο που δεν σας καλύπτει επειδή διστάζετε να αναζητήσετε μια καινούρια αγάπη. Προσπαθήστε από σήμερα να κάνετε πιο σωστές επιλογές και να είστε σίγουρη ότι οι κόποι σας θα ανταμειφθούν στο προσεχές μέλλον.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr

ΠΗΓΗ: www.clickalifecoach.com