Μαρία Μενούνος: Έτσι έχασα 19 κιλά!

Μαρία Μενούνος: Έτσι έχασα 19 κιλά!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκαεννέα ολόκληρα κιλά κατάφερε να χάσει η Μαρία Μενούνος προκειμένου να επιστρέψει στις καυτές αναλογίες που της χάρισαν το στέμμα της Miss Massachusetts Teen U.S.A. στα νεανικά της χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της τρεφόταν πολύ υγιεινά, καθώς ο πατέρας της πάσχει από διαβήτη, η ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα παρουσιάστρια, πήρε αρκετό βάρος κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών της σπουδών. Αιτία όπως λέει η ίδια, ήταν το άγχος που την έκανε να χάσει το διατροφικό της έλεγχο καταναλώνοντας κυρίως πίτσα και πατάτες τηγανιτές!

Η αμερικανίδα καλλονή όμως δεν το έβαλε κάτω. Τελειώνοντας τις υποχρεώσεις της στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αποφάσισε πως έπρεπε να φροντίσει τον εαυτό της και την υγεία της . Σήμερα, πιο όμορφη και πιο γυμνασμένη από ποτέ, δίνει τις δικές της συμβουλές για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους.

– «Αγάπα τον εαυτό σου. Εστίασε στην υγεία σου και όχι στα ελαττώματα του σώματος σου.»


Η ίδια προσωπικά δεν θεωρεί ότι κάνει δίαιτα και δεν ζυγίζεται ποτέ. Απλώς ,όπως λέει, σταμάτησε να τρώει ότι ήταν βλαβερό για εκείνη.

-«Κράτα ημερολόγιο με τις καθημερινές διατροφικές σου συνήθειες.»


Η 34χρονη δημοσιογράφος έγραφε σε ένα ημερολόγιο τι έτρωγε καθημερινά. Με τον τρόπο αυτό, συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα της ήταν οι υδατάνθρακες. Έτσι τους έκοψε!

-«Προσπάθησε να βρεις τις τροφές εκείνες που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό σου.»


Εκείνη πάντως με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της, κατανάλωνε πιπεριές τσίλι, καυτερή σάλτσα, ξύδι, γκρέιπφρουτ και άφθονο νερό.

-«Βάλε την άσκηση στη ζωή σου.»


Το ίδιο έκανε κι εκείνη μόλις έχασε τα πρώτα 9,5 κιλά . Με ένα εύκολο σχετικά πρόγραμμα εκγύμνασης και σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, μέσα σε ένα χρόνο, επανήλθε στο κανονικό της βάρος, στα 56 με 59 κιλά!

«Το κλειδί είναι να μην πεις ποτέ τη λέξη δίαιτα στον εαυτό σου ή σε οποιονδήποτε άλλον. Απλώς κάντο», υποστηρίζει η ελληνίδα Μαρία και απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της.

Δέσποινα Μανδελενάκη

info@lampiri.gr