Μακαρονάδα με ντοματίνια και κιμά από λουκάνικα με πράσο!

Μακαρονάδα με ντοματίνια και κιμά από λουκάνικα με πράσο!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Βιο
  • 3 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα ΜΕ πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 125 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 500 γρ. ντοματίνια ,1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 6 λέπτα Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς . Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά .Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.