close
ΟΜΟΡΦΙΑ

Λάμψη και νεανική όψη

Τα peelings (δερμοαπολέπιση) είναι η πλέον αποδεκτή, γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική διαδικασία για την ανανέωση της φωτεινότητας του δέρματος, την εξάλειψη λεπτών γραμμών και δυσχρωμιών.

Με την πάροδο των χρόνων το δέρμα μας ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες όπως το περιβάλλον, ο ήλιος, το κάπνισμα, το στρες, με αποτέλεσμα ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων να επιβραδύνεται.

Τα παλιά κύτταρα στοιβάζονται στην επιφάνεια του δέρματος, εμποδίζοντας τα καινούρια να αναδυθούν αφήνοντας μια θαμπή εικόνα στο πρόσωπό μας. Λεπτές ρυτίδες, πανάδες και κηλίδες ηλικίας, απώλεια ελαστικότητας και ανοικτοί πόροι είναι σημάδια που προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε εφαρμόζουμε και το κατάλληλο χημικό peeling.


Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος κάθε γυναίκας τα Peelings διαχωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες :


α) Επιφανειακά peelings Α- υδροξυ-οξέα (οξέα φρούτων): Συνιστάται σε πιο μικρές ηλικίες και σε δέρματα που δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένα μια και έχουν μικρότερο βάθος δράσης. Η θεραπεία αυτή δεν ενδείκνυνται για ρυτίδες ή μεγάλες δυσχρωμίες.

β) Μεσαίου βάθους peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA): Έχουν τη δυνατότητα εισχωρώντας πιο βαθιά στο δέρμα να απαλύνουν τις ρυτίδες και να εξαλείψουν μεγάλες δυσχρωμίες. Απαιτούν όμως μεγαλύτερη προσοχή και συνήθως αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητές μας για ένα χρονικό διάστημα

γ) Βαθιά peelings (φαινόλες): Οι φαινόλες είναι δραστικότερες από τα υπόλοιπα peelings και χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις με έντονες δυσχρωμίες και βαθιές ρυτίδες. Επειδή όμως προκαλούν ιδιαίτερα έντονη απολέπιση επιβάλλεται η αποχή από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα σήμερα να μην χρησιμοποιούνται συχνά και να έχουν αντικατασταθεί από άλλες, πιο «φιλικές» θεραπείες.

Η μέθοδος του Easy TCA Peel αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μεσαίου βάθους peelings τριχλωροξικού οξέως (TCA).

To Easy TCA Peel προτιμάται μιας και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των μεσαίου βάθους peeling, επιτρέποντάς μας όμως να επιστρέψουμε άμεσα στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Πρόκειται για ένα απαλό peeling τριχλωροξικού οξέως (TCA) με ελεγχόμενη απολέπιση. Είναι απόλυτα ασφαλές και απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος και όλους τους φωτότυπους. Μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου και ενδείκνυται τόσο για την ανανέωση της επιδερμίδας, όσο και για την αναγέννηση του δέρματος χαρίζοντας λάμψη και σφριγηλότητα. Επίσης, εφαρμόζεται και για την εξάλειψη λεπτών ρυτίδων, τη βελτίωση και την εξάλειψη κηλίδων και στιγμάτων στο δέρμα και την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης.

Mπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο, αλλά και σε ειδικές περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Η θεραπεία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και δεν προκαλεί πόνο. Δεν απαιτείται καμία προετοιμασία του δέρματος και κανένα είδος αναισθησίας. Μπορεί ακόμα να γίνει πάνω από το make-up και δεν στερεί την ενδιαφερόμενη από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Δημιουργεί ελεγχόμενη απολέπιση συνήθως την τρίτη μέρα μετά την εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμος ο χρόνος της απολέπισης. Για παράδειγμα, αν το peeling γίνει την Τρίτη ή Τετάρτη, τότε η απολέπιση γίνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εάν γίνει Παρασκευή, τότε η απολέπιση γίνεται μέσα στην εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας συνιστάται η αποφυγή της έκθεσής σας στον ήλιο χωρίς την χρήση αντιηλιακού.

Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα εφαρμογής. Για ανανέωση του δέρματος με επιφανειακές ρυτίδες και μικροδυσχρωμίες συνήθως χρειάζονται έως 4 συνεδρίες ανά 8 ή 15 μέρες μεταξύ τους, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής της κάθε ενδιαφερομένης, ορίζουν από 1-2 συνεδρίες το χρόνο για να την διατήρηση της λάμψης του προσώπου της.

Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά και επαληθεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, χαρίζοντας ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Τάσος Τσεκούρας
INSTAGRAM FEED