Και τέλειο και με διάρκεια μακιγιάζ!

Και τέλειο και με διάρκεια μακιγιάζ!

Αν ζηλεύετε -με την καλή έννοια- τις τέλεια μακιγιαρισμένες γυναίκες και εκείνες που καταφέρνουν να διατηρούν σε άψογη κατάσταση το μακιγιάζ τους για πολλές ώρες δεν έχετε παρά να κάνετε ό,τι κάνουν.

1. Μην αμελείτε το peeling

To make up δεν στρώνει καλά πάνω σε μια επιδερμίδα που είναι γεμάτη νεκρά κύτταρα. Γι’ αυτό μην αμελείτε το peeling- τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα-, που άλλωστε συμβάλλει και στον καλύτερο καθαρισμό της επιδερμίδας και στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των προϊόντων περιποίησης.

2. Μην το παρακάνετε με την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη για την υγεία και την ομορφιά της, όμως απλώνοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο, πριν από το make up, έχει ως αποτέλεσμα να ξεθωριάζει γρήγορα το χρώμα του. Για να διατηρήσετε καλά ενυδατωμένο το δέρμα σας χωρίς να προβληματίζεστε με το μακιγιάζ σας, αρκεί να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική μάσκα προσώπου 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Για μακιγιάζ που διαρκεί απλώστε την κρέμα προσώπου και αφήστε τη 10-15 λεπτά να απορροφηθεί πριν  αρχίσετε να μακιγιάρεστε. Με πολλή φειδώ πρέπει να βάζετε κρέμα στη ζώνη Τ του προσώπου που είναι συνήθως πιο λιπαρή και έχει την τάση να γυαλίζει. Το ίδιο ισχύει και για το βάψιμο των χειλιών σας. Περνάτε πρώτα τα χείλη με το ενυδατικό stick, το αφήνετε λίγα λεπτά να απορροφηθεί, ταμπονάρετε απαλά και μετά βάζετε κραγιόν.

3. Χρησιμοποιείστε primer

Το primer, γνωστό και ως βάση του makeup, θεωρείται από πολλές γυναίκες περιττό, όμως όταν το μακιγιάζ πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια , η χρήση του είναι απαραίτητη γιατί λόγω της σύστασής του  δημιουργεί ένα ομοιόμορφο στρώμα στην επιδερμίδα, εξομαλύνοντας πόρους και ρυτίδες, με αποτέλεσμα να μην «λιμνάζει» στα σημεία αυτά το makeup, τονίζοντας τα, αντί να τα καμουφλάρει.

Επίσης το primer εμποδίζει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας να αλλοιώσει το makeup. Βάλτε primer σε όλο το πρόσωπο, ακόμα και στα βλέφαρα.

4. Το λίγο είναι το καλύτερο

Όποιον μακιγιέρ και να ρωτήσετε θα σας πει ότι όσο περισσότερο makeup απλώνετε στο πρόσωπό σας, τόσο περισσότερο χρειάζεται να το στρώνετε, τόσο περισσότερο πασαλείβεστε και μουτζουρώνεστε.

Το makeup πρέπει να απλώνετε με το ειδικό πινέλο του, γιατί δημιουργεί ένα πιο λεπτό στρώμα, από εκείνο που δημιουργείται όταν το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας.

Εν συνεχεία το ταμπονάρουμε με ένα υγρό σφουγγαράκι για να αφαιρέσουμε τυχόν πλεόνασμα.

5. Κουκίδες από… concealer

Μετά και όχι πριν από το makeup βάζουμε το consealer, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το απλώνουμε συνεχόμενο.

Βάζετε μια κουκίδα σε καθένα από τα σημεία που παρουσιάζουν ατέλεια ώστε να τα καμουφλάρετε και προσθέτετε και μερικές κουκίδες ενδιάμεσα ώστε όταν το στρώσετε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

Ο καλύτερος τρόπος να βάλετε concealer είναι ένα πολύ λεπτό πινέλο σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για το eyeliner.

6. Κρεμώδεις και κόμπακτ φόρμουλες

Για να βάλετε χρώμα στα μάτια και στα μάγουλα χρησιμοποιείστε πρώτα ένα κρεμώδες προϊόν και από πάνω ένα σε σκόνη στο ίδιο χρώμα.

Η κρεμώδης υφή κρατάει τη πούδρα στη θέση της και η πούδρα εμποδίζει το ξεθώριασμα της κρέμας.

7. Χρησιμοποιείτε αδιάβροχα μολύβια ματιών

Τα eyeliners που διαρκούν περισσότερο απ’ όλα είναι τα αδιάβροχα μολύβια.

Ακόμα και στην εσωτερική πλευρά του κάτω βλεφάρου, προσθέτουν χρώμα που δεν φεύγει εύκολα.

Οι φόρμουλές τους είναι μαλακές ώστε να απλώνονται εύκολα και χωρίς τον κίνδυνο να ερεθίσουν τη λεπτή επιδερμίδα των βλεφάρων.

8. Μην ξεχνάτε τα μολύβια χειλιών

 Αντικαταστήστε τον συνδυασμό lip gloss-κραγιόν με τον συνδυασμό μολύβι χειλιών-κραγιόν.

Τα lip gloss εξαφανίζονται γρήγορα ενώ χρησιμοποιώντας ένα μολύβι χειλιών σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και όχι μόνο στο περίγραμμα βοηθάει στο να σταθεροποιήσει το κραγιόν που θα απλώσετε από πάνω-εννοείται στον ίδιο χρωματικό τόνο.

Απλώστε το κραγιόν με τη βοήθεια των δακτύλων σας ώστε να επιτύχετε ένα λεπτό στρώμα που σας προστατεύει από τον κίνδυνο να πασαλειφτείτε.

9. Χρησιμοποιείστε διάφανη πούδρα

Η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ που θέλουμε να διαρκέσει πολλές ώρες είναι η πούδρα χωρίς χρώμα και μάλιστα όχι σε όλο το πρόσωπο αλλά μόνο στο κέντρο του μετώπου, στη μύτη και το πηγούνι, στα σημεία δηλαδή που φεύγει πιο γρήγορα το makeup.

Η πολλή πούδρα σε όλο το πρόσωπο δημιουργεί την εντύπωση του «σοβά», γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεται.

10. Να είστε πάντα… εξοπλισμένες

Για άψογο μακιγιάζ κάθε στιγμή, πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας, ακόμα και στα μικρά τσαντάκια σας τα εξής:

α) ένα κραγιόν,

β) απορροφητικά μαντηλάκια που εξαφανίζουν τη γυαλάδα αλλά και μια πούδρα,

γ) ένα concealer και μια μπατονέτα, για τη περίπτωση που μουτζουρωθεί το κάτω βλέφαρο, ή δημιουργηθούν κοκκινίλες γύρω από τη μύτη, ή άλλα σημεία.