Μην αφήνεις την ντουλάπα σου να… σε ταλαιπωρεί

Μην αφήνεις την ντουλάπα σου να… σε ταλαιπωρεί

Είναι φαινόμενο της πόλης: οι περιορισμένοι αποθηκευτικοί χώροι με τα στοιβαγμένα ρούχα είναι εικόνα που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Τι κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη; Η εμμονή μας να κρατάμε ρούχα και αντικείμενα από το παρελθόν, που συνήθως πιάνουν χώρο ενώ δεν χρησιμοποιούνται ποτέ.

– Ρούχα

Η κολλητή μου έχει ακόμη το παντελόνι που φόραγε πριν 25 χρόνια που αποφοίτησε από το σχολείο! Σήμερα, μητέρα δύο παιδιών, ούτε καν… φαντάζεται ότι θα μπορούσε να χωρέσει σ΄ αυτό! Όμως το κρατάει – αυτό και πολλά ακόμη – και το μεταφέρει σε κάθε μετακόμιση από σπίτι σε σπίτι. Με τα χρόνια, η ντουλάπα της πλέον δεν χωράει ούτε τα δικά της πράγματα, πόσο μάλλον αυτά ενός ζευγαριού ή – ακόμη χειρότερα – μιας οικογένειας.

Συμβουλή: Κάντε χώρο για τα καινούργια. Αποσυνδέστε τα ρούχα από τις αναμνήσεις ή έστω περιορίστε τις αναμνήσεις σας σε ένα κομμάτι. Η ζωή προχωράει μπροστά…

– Παπούτσια

Εκτός από ελάχιστα κομμάτια, που συνήθως είναι και τα πιο ακριβά στη συλλογή σας, τα περισσότερα παπούτσια έχουν ένα όριο ζωής. Αλλά ακόμη κι αν είναι ακριβά όταν είναι φθαρμένα… δεν έχουν μέλλον! Μόνο παρελθόν.

Συμβουλή: Αδειάστε τις ντουλάπες από τα παλιομοδίτικα ή φθαρμένα παπούτσια. Και όταν έρθει η ώρα να κάνετε αυτή τη δουλειά καλό είναι να μην κρίνετε με το… συναίσθημα αλλά μόνο με τη λογική!

– Αξεσουάρ

Παλιές τσάντες, φθαρμένες ζώνες, σκισμένα φουλάρια, σπασμένα faux κοσμήματα που… θα φτιάξουμε και τελικά δεν φτιάχνουμε ποτέ! Συνήθως μπλέκονται με ό,τι είναι χρήσιμο προκαλώντας κομφούζιο και μποτιλιάρισμα στα συρτάρια μας.

Συμβουλή: Αλήθεια γιατί τα κρατάτε; Εάν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει τα τελευταία… πέντε χρόνια δεν πρόκειται να το κάνετε ποτέ. Καλύτερα να μην έχετε, παρά να είναι παλιό και κατεστραμμένο…

– Η μπλούζα, της μπλούζας… ωχ μπλούζα

Άλλα έχουν ξεβάψει, άλλα έχουν μια μικρή τρυπούλα, άλλα έχουν ξηλωθεί, άλλα δεν σας κάνουν και άλλα είναι τόσο παλιά που θα ορκιζόσασταν ότι τα είχε φορέσει και η γιαγιά σας!

Συμβουλή: Ανακύκλωση τώρα! Εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη λάτρα του σπιτιού μη διστάζετε. Τουλάχιστον γίνονται χρήσιμα!

Συμπέρασμα: Είναι πολλές φορές που χωρίς να το καταλάβουμε κάνουμε μόνοι μας τη ζωή μας πιο δύσκολη. Σκεφτείτε καλά: τι σας προσφέρει το… εφηβικό σας παντελόνι εκτός από θλίψη που δεν είστε πια τόσο λεπτοί; Ποια ασφάλεια σας προσφέρουν τα παλιά παπούτσια και αξεσουάρ με την ύπαρξή τους στη ντουλάπα σας; Ποια ανάγκη μπορεί να καλύψει ένα σκισμένο φουλάρι;