Κάντε τον να σας ακούει!

Κάντε τον να σας ακούει!

Το μόνιμο παράπονο της πλειοψηφίας των γυναικών είναι ότι οι σύντροφοί τους… δεν τις ακούνε όταν μιλούν! Πρόκειται, μάλιστα, για τόσο διαδεδομένη… συνήθεια, που εμφανίζεται ακόμα και σε ζευγάρια που έχουν εξαιρετικά στενή σχέση και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Απάντηση στο θεωρητικό αυτό ερώτημα έδωσαν η Νάνσι Κομπ και η Κόνι Γκρίγκσμπι, συγγραφείς του βιβλίου “How to Get Your Husband to Listen to You” (Πώς να κάνετε τον σύζυγό σας να σας ακούει)! Στο βιβλίο περιγράφουν καταστάσεις και περιπτώσεις που είτε μας έχουν συμβεί, είτε τις έχουμε ακούσει κι εμείς σε συζητήσεις πολλές φορές. Δίνουν, μάλιστα, και δέκα σοβαρές αιτίες, για τις οποίες ο σύζυγος φαίνεται να μην δίνει σημασία στα λεγόμενα της συζύγου. Και εξηγούν ότι τα πράγματα δεν είναι είναι όπως φαίνονται: Οι άντρες ακούνε, αλλά δίνουν την εντύπωση ότι δεν ακούνε επειδή ο ανδρικός εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά από τον γυναικείο!

Ας δούμε, λοιπόν, τις δέκα σοβαρότερες αιτίες της ανδρικής αδιαφορίας.

1. Πολυλογία

Η σοβαρότερη αιτία. Όταν μια γυναίκα λέει πολλά και με ρυθμό… πολυβόλου, ανάμεσα στα σοβαρά θα παρεμβάλλει και κάποια μη ενδιαφέροντα για τον ανδρικό εγκέφαλο. Είναι, λοιπόν, πιο… εύκολο ο άνδρας να αδιαφορήσει για όλα, παρά να ψάξει και να απομονώσει αυτά που τον ενδιαφέρουν.

2. Λάθος ώρα

Όταν βλέπει τηλεόραση ή βρίσκεται στον υπολογιστή του δεν σημαίνει ότι χαζεύει ή έχει διάθεση για συζήτηση. Η προσοχή του είναι στραμμένη προς κάτι άλλο και δεν δίνει σημασία σ’ αυτά που του λέτε.

3. Εντύπωση

Αν νομίζετε ότι μιλάτε στο βρόντο, προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή άμεσα. Πηγαίνετε μπροστά του και πείτε του αυτό που θέλετε, μην μιλάτε από την κρεβατοκάμαρα και την κουζίνα.

4. Υπαινιγμοί

Δεν χρειάζεται να φέρνετε γύρω-γύρω ένα θέμα για να το παρουσιάσετε… ανώδυνα. Προτιμήστε την ευθεία εξήγηση, όσο κι αν αυτή σας μοιάζει σκληρή. Οι παλινωδίες εκνευρίζουν τον ανδρικό εγκέφαλο και στο τέλος μπορεί να φέρουν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα.

5. Ύφος

Όταν μιλάτε φαίνεται σα να παρακαλείτε; Να ειρωνεύεστε; Να τον επικρίνετε που δεν σας δίνει σημασία; Προσέξτε το ύφος που μιλάτε ή ρωτάτε. Καλύτερα να είναι ουδέτερο και ευθύ, ακόμα κι αν είστε εκνευρισμένες μαζί του. Το ύφος έχει καταστρέψει ακόμα και τις πιο αθώες κουβέντες…

6. Γκρίνια

Αν στις δέκα φορές που μιλάτε οι εννέα είναι για να γκρινιάξετε για κάτι, από το ότι βάζει τα πόδια του πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού μέχρι ότι δεν έβγαλε τα σκουπίδια, από… αμυντική διάθεση και μόνο θα… μονώνει τα αυτιά του και στο δέκατο που λέτε, κι ενδεχομένως είναι σημαντικό. Αν, αντίθετα, του αναθέσετε δουλειές, ακόμα και γραπτώς (!), θα δείτε ότι κατά 90% θα τις κάνει.

7. Κινδυνολογία

Οι γυναίκες έχουν την τάση να φοβούνται περισσότερο για την υγεία τους, να σχολιάζουν πιο πολύ τα τροχαία ή τα περιστατικά βίας που βλέπουν στο δρόμο ή την τηλεόραση. Αν κάθε μέρα του ανακοινώνετε… σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς και θανάτους συγγενών και φίλων, να είστε σίγουρες ότι θα σας συνδέσει με… Κάιρο τάχιστα!

8. Χωρίς ανάσα

Αν είστε αυτό που λέμε… «γλωσσοκοπάνα», μπορεί να το έχετε αντιμετωπίσει. Να μιλάτε συνεχώς, και πριν προλάβει να απαντήσει ο άνδρας σας να έχετε έτοιμη την επόμενη πρόταση και να την ξεφουρνίζετε. Πώς να σας ακούσει, αν δεν μπορεί κι αυτός να μιλήσει;

9. Τηλεόραση

Κλασικός σύντροφος τα βράδια, όταν μαζεύεται το ζευγάρι από τη δουλειά του, καμιά φορά παίζει χωρίς να την κοιτάμε καθόλου. Καθιερώστε να κλείνετε την τηλεόραση αν δεν έχει κάτι που θέλετε να παρακολουθήσετε. Την ησυχία μπορεί να τη σπάσει ο ίδιος. Χαλαρώστε μαζί στον καναπέ, πείτε του τα νέα της ημέρας, όμως ακούστε και τα δικά του, όσο… βαρετά κι αν σας φαίνονται.

10. Φαγητό

Για τον άνδρα το γεύμα ή το δείπνο είναι μάλλον… ιερότερη στιγμή απ’ ό,τι για τη γυναίκα. Η στιγμή που απολαμβάνει το φαγητό του είναι η χειρότερη για να ανοίξετε συζήτηση, ειδικά για θέματα που καίνε. Προτιμήστε να πιάσετε κουβέντα αφού έχει τελειώσει με το πιάτο του, αν θέλετε να έχετε την προσοχή του.

Συμβουλές από το flowmagazine.gr