Κάνε την αναμονή παιχνίδι!

Κάνε την αναμονή παιχνίδι!

Οι ουρές… αναμονής συνήθως είναι εκνευριστικές και δοκιμάζουν κάθε φορά την υπομονή σας. Σίγουρα όμως ο χρόνος που νιώθετε ότι «χάνετε» περιμένοντας σε αυτές μπορεί να γίνει πιο ευχάριστος, αν εφαρμόσετε μερικά από τα παρακάτω τεχνάσματα.

1. Κάντε κοινωνικές σχέσεις

Δείτε την… ουρά ως ευκαιρία για να «πιάσετε» κουβέντα με τους άλλους ομοιοπαθείς! Ρωτήστε μια πληροφορία τον διπλανό σας και η συζήτηση δεν θα αργήσει να «ανοίξει» – φροντίστε μόνο το θέμα της να είναι ευχάριστο και χιουμοριστικό ώστε να εκτονώσετε τον εκνευρισμό και να μειώσετε την πλήξη σας.

2. Παίξτε ένα παιχνίδι στο κινητό σας τηλέφωνο

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να συναγωνιστείτε… τον εαυτό σας! Επιλέξτε ένα παιχνίδι που σας αρέσει – και φυσικά να λειτουργεί χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο – και ασχοληθείτε με αυτό όσο περιμένετε να έρθει η σειρά σας για να εξυπηρετηθείτε. Μπορεί να κάνετε και ρεκόρ!

3. Πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο ή ένα σταυρόλεξο

Η ώρα περνάει πιο γρήγορα αν το μυαλό σας μπαίνει στη διαδικασία να επεξεργαστεί πληροφορίες. Γι αυτό, επιλέξτε ένα βιβλίο που σας ψυχαγωγεί ώστε να το έχετε συντροφιά καθώς στέκεστε στην ουρά. Αν πάλι, δεν έχετε διάθεση να διαβάσετε, προτιμήστε να «γυμνάσετε» τον εγκέφαλό σας λύνοντας ένα σταυρόλεξο ή ένα sudoku.

4. Φτιάξτε σενάρια… ζωής!

Παρατηρήστε τους ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά μαζί σας και προσπαθήστε να «σκιαγραφήσετε» τη ζωή τους… σαν άλλος Σέρλοκ Χολμς! Φτιάχνοντας με το νου σας υποθετικά σενάρια για τους άλλους, θα καταφέρετε να «ξεγελάσετε» τον εαυτό σας για να μη βαρεθείτε στην αναμονή.

5. Ζητήστε από ένα φίλο να σας συνοδεύσει

Με παρέα, η αναμονή μοιάζει παιχνιδάκι αφού θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε μαζί του και να γελάσετε, πέρα του ότι η ταλαιπωρία της αναμονής δεν θα σας φανεί καθόλου χάρη στην ευχάριστη συντροφιά.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr