Η μελωδία της… ησυχίας!

Η μελωδία της… ησυχίας!

Ερευνητές, άνθρωποι του πνεύματος και γιατροί όλοι συμφωνούν σε ένα: η συχνή αποφόρτιση τόσο από τον εξωτερικό όσο και από τον εσωτερικό θόρυβο είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη υγεία και ευτυχία. Γιατί; Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του στρες.

Το στρες δεν δημιουργείται μόνο από τις απαιτήσεις της δουλειάς και του τρόπου ζωής μας αλλά και από τις συνεχείς «επιθέσεις» καθημερινής διέγερσης που δεχόμαστε: emails, sms και κάθε είδους τεχνολογική απόλαυση και απόσπαση της προσοχής απορροφά από την ενέργειά μας και προσθέτει «πίεση» στον ήδη στρεσαρισμένο εγκέφαλό μας.

Τα κέρδη της σιωπής


Αν καταφέρουμε για λίγα λεπτά κάθε μέρα απλά να καθόμαστε ήσυχα και σιωπηλά, αγνοώντας σκέψεις και αγωνίες, τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Όχι μόνο για την πνευματική μας κατάσταση και την αποφόρτιση του μυαλού μας, αλλά και για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η ησυχία είναι μια πύλη προς την ηρεμία, την θεραπεία και την αποκατάσταση, που προσφέρει πραγματικά φυσικά οφέλη. Λειτουργεί συνδετικά για το σώμα και το πνεύμα χαλαρώνει τους μυς, μειώνει το άγχος και τον πόνο και ενισχύει την αίσθηση της ευημερίας.

Κατεβάστε τον διακόπτη


Αν καταφέρουμε, να κατεβάζουμε διακόπτη για λίγη ώρα κάθε μέρα μην επιτρέποντας σε διάφορες νεόκοπες συνήθειες να μας αποσπούν την προσοχή, αποτοξινώνοντας τις σκέψεις μας και χαλαρώνοντας το σώμα μας, όλα στη ζωή μας θα πάρουν σταδιακά την κανονική τους διάσταση…

Σοφία Δεδεμάδη