Η επιτυχία «θέλει»… επιμονή και υπομονή

Η επιτυχία «θέλει»… επιμονή και υπομονή

Στο διάβα της ζωής μας, γεννιέται μέσα μας ένα σακουλάκι με αστέρια. Ονομάζεται όνειρο. Το όνειρο δε λογαριάζει αντικειμενικές δυσκολίες, δε λαμβάνει υπόψη ανασταλτικούς παράγοντες, θέτει τα όριά του στο ανυπέρβλητο. Αν αποφασίσουμε να το μεταφέρουμε στη σφαίρα της πραγματικότητας, θα βρούμε μπροστά μας όλα εκείνα που φαντάζουν γήινα, ρεαλιστικά, συχνά εκνευριστικά στοιχεία, τα οποία και βαφτίζουμε εμπόδια. Μας απομακρύνουν από το στόχο. Τα εμπόδια μπορεί να είναι οι συνθήκες διαβίωσης, ο συντελεστής εφικτότητας ή …τα λόγια των άλλων.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι πως κάθε μας όνειρο γεννιέται μέσα μας μόνο και εφόσον βρίσκει γόνιμο έδαφος για να υπάρξει και να αναπτυχθεί. Το συστατικό για τη «γονιμοποίηση» του δημιουργικού βλαστού είναι η πίστη, το νερό που θα το κρατήσει στη ζωή είναι η υπομονή και η ισχυρή βιταμίνη για τη σταθερή του ανάπτυξη είναι η επιμονή! Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες ιστορίες που αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να μην τα παρατάμε ποτέ, μα ποτέ, μέχρι να τα καταφέρουμε! Και τότε θα αγγίξουμε την ευτυχία!

Η J.K Rowling μετά το διαζύγιό της στον πρώτο χρόνο του γάμου της, μετακόμισε με το μωρό της στο Εδιμβούργο, σε ένα διαμέρισμα γεμάτο ποντίκια -τη συντηρούσε η Πρόνοια. Όταν ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της “Harry Potter”, το οποίο έγραφε σε καφετέριες, απευθύνθηκε σε εκδοτικούς οίκους. Απορρίφθηκε από συνολικά 12. Σήμερα κρατάει μια θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Vincent Van Gogh όσο ζούσε, κατάφερε να πουλήσει μονάχα έναν πίνακα, έναντι 400 φράγκων. Γεγονός που δεν τον εμπόδισε από το να ολοκληρώσει 900 έργα, που σήμερα κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Ο δάσκαλος μουσικής του Elvis Presley στο Λύκειο, τον είχε βαθμολογήσει με “C” επειδή δεν μπορούσε να τραγουδήσει αρκετά καλά. Στο μέλλον ο Elvis θα είναι «ο Βασιλιάς».

To δημοφιλέστατο παιχνίδι Angry Birds, ήταν η 52η προσπάθεια της Rovio, της εταιρείας που το εμπνεύστηκε. Οι συντελεστές του επί 8 συνεχόμενα χρόνια, προσπαθούσαν να το τελειοποιήσουν και να το προωθήσουν στην αγορά. Ξεπερνώντας ακόμα και τον κίνδυνο της πτώχευσης, είδαν τελικά το στόχο τους να πραγματοποιείται και τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Ο Walt Disney έζησε πολλές φορές καταστάσεις χρεοκοπίας στη ζωή του. Επίσης έλαβε χαρτί απόλυσης από μια εφημερίδα γιατί, άκουσον άκουσον, “δεν είχε φαντασία, ούτε καλές ιδέες”.

Το WD-40 είναι τολιπαντικό που σήμερα βρίσκεται σε όλα τα kit εργαλείων. Είναι η 40στή προσπάθεια δημιουργίας του από μια ομάδα πολύ υπομονετικών επιστημόνονων-εξού και το όνομά του (τα πρώτα 39 πειράματα απέτυχαν). WD-40 σημαίνει “Water Displacement-40th Attempt”.

Ο Sylvester Stallone κατάφερε να αποβληθεί από 14 σχολεία μέσα σε 11 χρόνια. Οι καθηγητές του τον αποθάρρυναν από μια μελλοντική καριέρα στην ηθοποιία. Το σενάριό του για το “Rocky” απορρίφθηκε από όλες τις εταιρείες παραγωγής – εκτός από μία που έθετε ως προϋπόθεση τον αποκλεισμό του από το καστ.

Ο Tom Cruise απορρίφτηκε από το casting ρόλου στην τηλεοπτική σειρά “Fame” γιατί δεν ήταν “αρκετά όμορφος”.

Την καριέρα της γραμματειακής υποστήριξης θα είχε ακολουθήσει η Marilyn Monroe αν είχε λάβει σοβαρά υπόψη της τη συμβουλή κάποιων ατζέντηδων του modeling.

Ο Beethoven δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο το γεγονός ότι ήταν κωφός, αλλά και τα σχόλια δασκάλων του που τον θεωρούσαν ανεπίδεκτο μαθήσεως στο βιολί. Μάλιστα του είχαν πει πώς δεν θα τα κατάφερνε ποτέ ως συνθέτης.

Ο Mahatma Gandhi κατά την πρώτη του υπόθεση στο δικαστήριο, κυριεύτηκε από φόβο και δισταγμό να μιλήσει δημόσια και εγκατέλειψε τη δικαστική αίθουσα. Στο μέλλον ενέπνευσε τον κόσμο με τις απόψεις του περί πνευματικότητας, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Thomas Edison συνάντησε πολλά εμπόδια στις πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής του. Οι δάσκαλοί του τον είχαν χαρακτηρίσει “πολύ χαζό για να μάθει ο,τιδήποτε”. Από τις δύο πρώτες του δουλειές απολύθηκε με την αιτιολογία της έλλειψης παραγωγικότητας. Αργότερα και 2.000 προσπάθειες μετά, κατασκεύασε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Ο Michael Jordan όταν ήταν μαθητής στο σχολείο, είχε απορριφθεί από την ομάδα μπάσκετ. Σήμερα σημειώνει ότι το μυστικό της επιτυχίας του είναι 9.000 φορές που έχει αποτύχει.

Η Oprah Winfrey στο παρελθόν έχασε τη θέση της παρουσιάστριας δελτίου ειδήσεων. Της είπαν ότι δεν ήταν κατάλληλη για την τηλεόραση. Καταλυτικό σχόλιο για τη μελλοντική δημιουργία της πολυβραβευμένης της τηλεοπτικής εκπομπής “The Oprah Winfrey Show”.

Το πρώτο βιβλίο του Stephen King απορρίφθηκε 30 φορές από εκδοτικές εταιρείες. Ο ίδιος είχε πετάξει το χειρόγραφό του στα σκουπίδια, στοιχειωμένος από παραίτηση. Η γυναίκα του το βρήκε στον κάδο, το διάβασε και τον ενθάρρυνε να το ξαναστείλει αλλού. Σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς τρόμου και φαντασίας του κόσμου.

Ο Albert Einstein είχε δώσει την εντύπωση σε γονείς και δασκάλους ότι έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα, λόγω του ότι πρωτομίλησε στα 4 χρόνια του και πρωτοδιάβασε στα 7 του. Αποβλήθηκε από το σχολείο του, αργότερα απέτυχε στις εξετάσεις εισαγωγής στο Swiss Polytechnic Institute της Ζυρίχης και όταν τελικά τις πέρασε επιτυχώς, αντιμετώπισε πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης κατά την αποφοίτησή του – οι καθηγητές του δεν τον συμπαθούσαν αρκετά για να του δώσουν συστατική επιστολή. Είναι ο ίδιος που θεμελίωσε τη Θεωρία της Σχετικότητας. Από πολλούς θεωρείται σήμερα ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα.

Δε μένει παρά να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία επιτυχίας! Το πόρισμα της μέρας μας λοιπόν: «Μια επίμονη σταγόνα νερού ανοίγει τρύπα σε πέτρα».

ΠΗΓΗ: www.tsemperlidou.gr