Γουόντονς με τυρί

Γουόντονς με τυρί

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΓΟΥΟΝΤΟΝΣ ΜΕ ΤΥΡΙ


1 πακέτο έτοιμα φύλλα γουοντόνς

340γραμμ. τυρί κρέμα

1 κονσέρβα καβούρι στραγγισμένο (προαιρετικά)

? κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού σόγια σος

Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

2. Βάζετε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου. Το κλείνετε σαν πουγκάκι, πιέζοντας το να κολλήσει το φύλλο και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.

3. Τα βγάζετε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με σάλτσα.

Για τη σάλτσα,


300ml νερό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού, ή κρασιού

? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ketchup

2 ½ κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και τη κέτσαπ, να πάρουν μια βράση.

2. Μόλις λειώσει τελείως η ζάχαρη ρίξτε το διαλυμένο κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

3. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μπολ, ή σε ατομικά μικρά μπολάκια και αφήστε τη να κρυώσει.

Ανθή Λαμπίρη