Γλυκό βανίλια με ζελέ φράουλα
ΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ
2 πακέτα φρυγανιές Forma
1 πακέτο ζελέ φράουλα
1 πακέτο κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
Γάλα, νερό και ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Για το σιρόπι,
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε.
2. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι τις φρυγανιές, τις περιχύνουμε με το σιρόπι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Όταν κρυώσουν, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές.
4. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει.
5. Όταν κρυώσει, το ρίχνουμε πάνω σην κρέμα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει.
Σοφία Δεληλίγκα
Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη