Γιατί τα πρωινά «παιχνίδια» στο κρεβάτι μάς… ανανεώνουν;

Γιατί τα πρωινά «παιχνίδια» στο κρεβάτι μάς… ανανεώνουν;

Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν διάθεση να… επιδοθούν σε ερωτικά «παιχνίδια» με τον σύντροφό τους μόλις ξυπνήσουν, καθώς με το που χτυπάει το ξυπνητήρι, αρχίζουν να σκέφτονται όλες εκείνες τις υποχρεώσεις και τις εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσουν.

Οι άνδρες από την άλλη πλευρά, δεν θα έλεγαν «όχι» για λίγο… σεξ κάτω από τα σκεπάσματα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το επιζητούν, προκειμένου να ξεκινήσουν χαλαροί και «ανακουφισμένοι» την ημέρα τους.

Μήπως αυτή τη φορά οι άνδρες έχουν κάποιο δίκιο; Διαβάστε στη συνέχεια, γιατί οι ειδικοί συμφωνούν μαζί τους και προτείνουν στις γυναίκες να αποδέχονται τις… πρωινές, σεξουαλικές προκλήσεις -έστω και αν χρειαστεί να ξυπνήσουν μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη.

Το πρωινό σεξ…


…μάς γεμίζει αισιοδοξία!


Το πρωινό σεξ βοηθάει τον οργανισμό να απελευθερώσει οξυτοκίνη, μια ορμόνη που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει όμορφα και αισιόδοξα η μέρα σας, σύμφωνα με την καθηγήτρια σεξουαλικής υγείας, Debby Herbenick, στο Kinsey Institute.

…θωρακίζει τον οργανισμό!


Η σεξουαλική πράξη έχει αποδειχθεί ότι συνδράμει στη θωράκιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, προστατεύοντάς σας από λογής λογής λοιμώξεις, λόγω των αντισωμάτων που παράγονται.

…προστατεύει την καρδιά και τον μυαλό!


Επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου Queens κατέδειξε ότι το πρωινό σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και καρδιακής προσβολής κατά 50%.

…μάς κάνει ομορφότερες!


Σύμφωνα με τον Βρετανό κλινικό ψυχολόγο, David Weeks, το τακτικό σεξ μπορεί όντως να σας κάνει να δείχνετε νεότερες και ομορφότερες! Με την νέα του μελέτη, ο Δρ Weeks διαπίστωσε ότι γυναίκες -αλλά και άνδρες- με ενεργή σεξουαλική ζωή εμφανίστηκαν πέντε έως επτά χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. (Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Κάντε σεξ για να δείχνετε νεότερες!)


Μήπως τελικά, αξίζει τον κόπο να αποκτήσετε μια νέα… πρωινή συνήθεια;

Μαρία Κόλλια