Χειροποίητο υγρό σαπούνι!

Χειροποίητο υγρό σαπούνι!

Η καθαριότητα λέγεται ότι είναι η μισή αρχοντιά. Ελέω… λιτότητας όμως, ακόμα και το κόστος των προϊόντων προσωπικής υγιεινής φαίνεται πλέον δυσβάστακτο για τον οικιακό μας προϋπολογισμό.

Αν ψάχνετε τρόπους να «ψαλιδίσετε» περαιτέρω τα έξοδα του σπιτιού σας, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας υγρό σαπούνι για τα χέρια και το σώμα σας από μία και μόνο μπάρα έτοιμου σαπουνιού!

Θα χρειαστείτε, μια απλή μπάρα σαπουνιού, 2 κουταλιές της σούπας υγρή γλυκερίνη (θα τη βρείτε στα φαρμακεία) και 3,5 λίτρα νερό – η συνταγή αυτή θα σας αποφέρει 3,5 λίτρα υγρού σαπουνιού.

Πώς θα το φτιάξετε: Τρίψτε την μπάρα του σαπουνιού στον τρίφτη και ρίξτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη γλυκερίνη και το νερό. Ρυθμίστε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι. Όταν λιώσει εντελώς, βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη για 11 με 12 ώρες.

Αν το μείγμα σας είναι «σκληρό» μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι και να το χτυπήσετε με χτυπητήρι. Αν σας βγει πολύ «νερουλό», βάλτε πάλι στην φωτιά, προσθέστε περισσότερο σαπούνι και ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία ξανά.

Φυλάξτε το υγρό σαπούνι σε ένα μεγάλο μπουκάλι και γεμίστε τα δοχεία υγρού σαπουνιού που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

Τα στοιχεία της συνταγής για το υγρό σαπούνι είναι από το www.thefarmersnest.com.

Μαρία Κόλλια