Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για φτιάξετε αυτόματο πότισμα για τα φυτά σας (βίντεο)

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για φτιάξετε αυτόματο πότισμα για τα φυτά σας (βίντεο)

Αν θέλετε να λείψετε για λίγες ημέρες από το σπίτι και… κανένας από τους οικείους σας δεν δύναται να φροντίσει τα φυτά που με τόση αγάπη και φροντίδα «μεγαλώνετε» στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας με δύο απλούς, όσο και οικονομικούς, τρόπους.

Αν σκοπεύετε να απουσιάσετε για δύο έως τρεις εβδομάδες, χρειάζεται να κατασκευάσετε ένα αυτοσχέδιο σύστημα αυτόματου ποτίσματος, ώστε να είστε σίγουροι ότι τα λουλούδια ή τα κηπευτικά σας δεν θα ξεραθούν από τη ζέστη.

Θα χρειαστείτε να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα με είδη κήπου τα εξής:

– φιτίλι

– πλαστικό σωληνάκι

– πλαστικές σακούλες τροφοδοσίας νερού

Κρεμάστε την πλαστική σακούλα στη γλάστρα και γεμίστε την με νερό. Βρέχετε το φιτίλι καλά και, αφού το έχετε περάσει μέσα από το σωληνάκι, τοποθετείτε τη μία άκρη του στην σακούλα και την άλλη άκρη στο χώμα της γλάστρας. Βάζοντας ένα φιτίλι σε μια σακούλα πετυχαίνετε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στο πότισμα της γλάστρας. Αν επιθυμείτε να προσφέρετε στο φυτό περισσότερο νερό -που έχει ως συνέπεια όμως, μικρότερη διάρκεια ποτίσματος- μπορείτε στην ίδια σακούλα να βάλετε δύο φιτίλια.

Εάν πρόκειται να λείψετε μόνο για 2 με 3 ημέρες, έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε το πότισμα των φυτών σας με πλαστικά μπουκάλια νερού. Γεμίζετε ένα μπουκάλι με νερό, κάνετε μια μικρή τρύπα στο καπάκι του και το τοποθετείτε ανάποδα στο χώμα της γλάστρας, σε βάθος 2-3 εκατοστών.

Παρακολουθήστε τα βήματα της κάθε διαδικασίας στο βίντεο που ακολουθεί.

Πληροφορίες από το www.nez.gr