Φαρφάλες με γαρίδες

Φαρφάλες με γαρίδες

ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

4 κουταλιές της σούπας λάδι

10 μεγάλες γαρίδες

115γραμμ. μικρές κατεψυγμένες γαρίδες (γαριδοσαλάτας) αποφλοιωμένες και προβρασμένες

Αλεύρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας λάδι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό γαρίδας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Πάστα φαρφάλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε τις μικρές γαρίδες σε ένα σουρωτήρι να ξεπαγώνουν. Αποφλοιώνουμε τις μεγάλες γαρίδες, αφαιρούμε το μαύρο κορδονάκι από την ράχη τους και τις αφήνουμε στην άκρη.

2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρολίτσα και ρίχνουμε μέσα τα κελύφη από τις γαρίδες που αποφλοιώσαμε. Τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας τα συνέχεια.

3. Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά περίπου, πιέζοντας τα συχνά με την ξύλινη κουτάλα μας για να βγαίνει ο χυμός τους και να μας δώσουν περισσότερο άρωμα.

4. Σουρώνουμε τον ζωμό, πετάμε τα κελύφη και τον αφήνουμε στην άκρη.

5. Βράζουμε την πάστα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την σουρώνουμε και την διατηρούμε ζεστή.

6. Όσο βράζει η πάστα, ετοιμάζουμε την σάλτσα.

7. Βάζουμε τις 4 κουταλιές λάδι, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.

8. Αλευρώνουμε τις μεγάλες γαρίδες και τις σοτάρουμε στο λάδι.

9. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρασάκι, τον ζωμό από τις γαρίδες, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον χυμό του λεμονιού, αλατάκι και πιπέρι.

10. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μειωθεί η ποσότητα της σάλτσας και να φτάσει στο 1/3 του όγκου της. Προς το τέλος, προσθέτουμε τις μικρές γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.

11. προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

12. Περιχύνουμε τις φαρφάλες και τις σερβίρουμε.

Τις συνοδεύουμε με Caesar Salad και φρέσκια τραγανιστή μπαγκέτα.

Επίσης ένα παγωμένο λευκό κρασί Chardonnay, θα συμπλήρωνε το δείπνο υπέροχα.

Ανθή Λαμπίρη