ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΒΡΑΔΙΝΟ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΒΡΑΔΙΝΟ

Το βραδινό, αποτελεί το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Συνήθως είναι αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο γιατί έχουμε την ηρεμία κι άνεση να το καταναλώσουμε καθώς έχουμε αποφορτιστεί από τα άγχη της ημέρας. Η παγίδα όμως που πέφτουμε είναι ότι καθώς έχουμε χαλαρώσει τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερη ποσότητα φαγητού, άρα περισσότερες θερμίδες. Για να δούμε λοιπόν μερικές επιλογές βραδινού χωρίς πολλές θερμίδες, αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά, που είναι ευχάριστα, εύκολα στην προετοιμασία και γευστικά.

Ντάκος. Αγαπημένο βραδινό πολλών και πολύ απλό στην παρασκευή. Βάλτε για βάση παξιμάδια, χωρίς όμως να το παρακάνετε στην ποσότητα καθώς ένα παξιμάδι 20γρ ισοδυναμεί με 1 φέτα ψωμί, τρίψτε ντομάτα, και προσθέστε τυρί φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη και μερικές ελιές ή λίγη κάπαρη. Για ακόμα λιγότερες θερμίδες, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με κάποιο άλλο τυρί χαμηλότερων λιπαρών.

Ψητά λαχανικά. Ψήστε στο φούρνο λαχανικά, όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια και πιπεριές με λίγο λάδι, βάλτε τους λίγο μπαλσάμικο ξύδι και συνοδεύεστε με 2-3 κριτσίνια ή παξιμαδάκια και τυρί. Πλήρες και χορταστικό βραδινό.

Σας περίσσεψε λίγο κοτόπουλο ή κρέας από το μεσημέρι; Φτιάξτε μια ωραία σαλάτα με αυτό. Το μαρούλι έχει την τιμητική του αυτή την εποχή, δώστε γεύση και άρωμα με μυρωδικά, 2-3 λιαστές ντομάτες και λίγο καλαμπόκι, φτιάξτε ένα dressing με βάση το ελαιόλαδο με μπαλσάμικο, 1 κ.γλ. μέλι και μουστάρδα και έχετε μια νόστιμη κοτοσαλάτα.

Σπιτική πίτσα. Αποφύγετε να παραγγείλετε πίτσα από έξω και ετοιμάστε μία light εκδοχή στο σπίτι χρησιμοποιώντας την πίτα για σουβλάκι ως ζύμη. Προσθέστε λαχανικά, όπως ντομάτα και πιπεριές, τυρί, ζεστάνετε την πίτσα σας στο φούρνο και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Έχετε βαρεθεί και εσείς το τοστ; Ψάξτε εναλλακτικές με διαφορετικό ψωμάκι, όπως τορτίγια ή κυπριακή πίτα, διαφορετικό τυρί, όπως cottage cheese ή φέτα και διαφορετική λιπαρή ύλη, όπως φυτική μαργαρίνη ή αβοκάντο.

Ομελέτα με λαχανικά. Χρησιμοποιώντας αντικολλητικό τηγάνι, η ομελέτα μπορεί να γίνει ένα ιδανικό βραδινό, προσθέτοντας λαχανικά, αντί για αλλαντικά και τυρί.

Για τους λάτρεις του γλυκού, δοκιμάστε να ζεστάνετε λίγο γάλα και προσθέστε σε αυτό βρώμη, ξερά φρούτα ή σταφίδες, σπόρους, όπως λιναρόσπορο ή ηλιόσπορο και λίγη κανέλα. Για όσους δεν προτιμούν τη βρώμη, συνοδέψτε το γάλα με φρυγανιές με μαλακή φυτική μαργαρίνη και λίγο μέλι.