Τι πρέπει να κάνεις για να μην αργείς στο ραντεβού σου!

Τι πρέπει να κάνεις για να μην αργείς στο ραντεβού σου!

Σε όλους έχει τύχει να αργοπορήσουν σε κάποιο ραντεβού, είτε προσωπικής είτε επαγγελματικής φύσης. Αν αυτό όμως δεν συμβαίνει συχνά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για αυτούς όμως που η αργοπορία έχει γίνει τρόπος ζωής και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα και στις σχέσεις τους (προσωπικές και επαγγελματικές), σας προσφέρουμε τις κατάλληλες συμβουλές:

1. Το πρώτο βήμα για να διορθώσεις το πρόβλημα είναι να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα. Γι’ αυτό πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν μπορείς να είσαι στην ώρα σου.

2. Υπολόγισε το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό, ειδικά αν μετακινείσαι με μέσα, είναι να χρονομετρήσεις κάποιες συγκεκριμένες διαδρομές (π.χ. το χρόνο που κάνει το λεωφορείο μέχρι το μετρό, τη διαδρομή του μετρό από την ώρα που θα μπεις στο σταθμό που χρησιμοποιείς συχνότερα μέχρι τον πιο συχνό προορισμό σου κα). Πάντα βέβαια θα λαμβάνεις υπόψη σου και το ενδεχόμενο κίνησης ή καθυστέρησης του τρένου ή του λεωφορείου.

3. Άλλαξε το ραντεβού… στο μυαλό σου. Αν πρέπει να βρίσκεσαι κάπου στις 9, θεώρησε ότι πρέπει να είσαι εκεί στις 8:45.

4. Ρύθμισε το ξυπνητήρι σωστά. Το καλύτερο είναι να το βάζεις 5 με 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που θέλεις να σηκωθείς. Αν όμως είσαι από εκείνους που αδυνατούν να ξυπνήσουν αμέσως, η καλύτερη λύση είναι να τοποθετείς το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι σου, έτσι ώστε να αναγκάζεσαι να σηκωθείς για να το κλείσεις.

5. Πήγαινε νωρίς για ύπνο την ημέρα πριν το σημαντικό ραντεβού. Συχνά υποτιμάμε τον ύπνο που μας χρειάζεται. Ένας καλός ύπνος όμως ξεκουράζει και σίγουρα βοηθάει στο πρωινό ξύπνημα.

6. Καλό είναι να έχεις από το προηγούμενο βράδυ έτοιμα τα ρούχα που θέλεις να φορέσεις, για να αποφύγεις να ξεχαστείς το πρωί μπροστά από τον καθρέφτη.

7. Πράγματα σημαντικά που τα χρειάζεσαι καθημερινά, όπως τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου, το πορτοφόλι και το κινητό, πρέπει να τοποθετούνται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι, για να μην χάνεις χρόνο κάθε πρωί να τα ψάχνεις.

Το να είναι κάποιος στην ώρα του είναι πολύ σημαντικό, γιατί η αργοπορία σε καθημερινή βάση διαβρώνει σε ένα βαθμό τις σχέσεις με τους άλλους που συνηθίζουν να σε περιμένουν. Και όπως λέει και μια στρατιωτική παροιμία που διαβάσαμε κάπου:

«Εάν δεν έρχεσαι 5 λεπτά νωρίτερα, είσαι ήδη 10 λεπτά καθυστερημένος».

Συμβουλές από το www.metrogreece.gr