Είναι απόμακρος; 3 τρόποι να τον φέρεις πιο κοντά.

Είναι απόμακρος; 3 τρόποι να τον φέρεις πιο κοντά.

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει γυναίκα που δεν θα ένοιωθε ματαιωμένη και απογοητευμένη αν ο σύντροφός της δεν εκδήλωνε τα συναισθήματά του, δεν έδειχνε την τρυφερότητά του ή το χειρότερο, αν δυσκολευόταν να πει τη μαγική φράση “σ αγαπώ”! Αν ο σύντροφός μας νοιώθει βολικά μέσα στο κουκούλι της λογικής και φοβάται να χάσει τον έλεγχο, πιθανότατα η σχέση να αρχίσει να περνά τρικυμίες. Μπορούμε όμως να διαχειριστούμε την κατάσταση.

1. Ζήτα ξεκάθαρα αυτό που θέλεις από εκείνον


Πόσες φορές έχεις πει ή σκεφτεί ότι “αν με αγαπούσε πραγματικά, θα ήξερε τι θέλω”; Μην χάνεις άλλο χρόνο περιμένοντας να μαντέψει τα «θέλω» σου. Σταμάτα να τον απειλείς ή να κάνεις τη «ζητιάνα» στη σχέση. Κράτα τον αυτοσεβασμό σου και ζήτα του καθαρά ότι θέλεις! Ζήτα του να σε αγκαλιάζει και να σε φιλάει περισσότερο ή να είναι πιο γενναιόδωρος συναισθηματικά στη σχέση σας.

2. Μην αισθάνεσαι ενοχές

Μήπως έχεις «φορτωθεί» την ευθύνη για την έλλειψη έκφρασης τρυφερότητας του συντρόφου σου; Μήπως εκείνος χρησιμοποιεί φράσεις όπως για παράδειγμα “εσύ με έχεις απομακρύνει γιατί είσαι γκρινιάρα”; Κι εσύ, τι πιστεύεις; Θυμήσου ότι ο σύντροφός σου είναι ενήλικος και άρα ευθύνεται για τις επιλογές του. Αποτίναξε το βάρος αυτής της άσκοπης ενοχής και συνειδητοποίησε ότι εκείνος θα εξακολουθούσε να είναι συναισθηματικά ανέκφραστος με όποια γυναίκα και αν είχε στο πλευρό του.

3. Τόλμα να δεις την αλήθεια

Αν ο σύντροφός σου είναι συναισθηματικά απόμακρος στη σχέση και παρά τις προσπάθειές σου αρνείται να κατανοήσει πόσο πολύ σε πληγώνει αυτό, έχει πρόβλημα. Σταμάτα να μάχεσαι και επανεξέτασε τη σχέση σου αλλά και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους παραμένεις σε μία τόσο “τσιγκούνικη” συναισθηματικά σχέση.

Φαίδρα Λογοθέτη

Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

www.lovesmiles.gr

groups@lovesmiles.gr