Χρώμα στα νύχια, η must πινελιά κάθε εμφάνισης

Χρώμα στα νύχια, η must πινελιά κάθε εμφάνισης

«Το χρώμα στα νύχια ήταν και παραμένει ένα από τα πιο κυρίαρχα trend στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις», μας λέει η κυρία Άννα Αλμπάνη, (τεχνίτης Νυχιών και Διευθύντρια της Σχολής ΝΥΧΙ – ΝΥΧΙ NAIL ACADEMY, καθώς και αποκλειστική αντιπρόσωπος των αμερικάνικων προϊόντων JESSICA και EASY FLOW σε Ελλάδα και Κύπρο. Το α και το ω σε μια εμφάνιση είναι τα νύχια. Είναι το σημείο που τραβάει την προσοχή, προκαλεί σχόλια, εντυπωσιάζει…».

Ποιά είναι τα χρώματα που λατρεύει η φετινή καλοκαιρινή μόδα;

«Τα χρώματα της άμμου καθώς και τα παστέλ. Ωστόσο, τα φλούο χρώματα συνεχίζουν σαν trend -φωσφοριζέ ροζ, πορτοκαλί και κίτρινο», λέει η κ. Άννα Αλμπάνη.

Παίζει ρόλο το σχήμα και το μήκος των νυχιών σε σχέση με τη μόδα και με το ποια χρώματα επιλέγουμε;

«Τα τετράγωνα κοντά νύχια και τα μακριά οβάλ νύχια, είναι το trend αυτό το καλοκαίρι και όλα τα χρώματα είναι στο παιχνίδι, αλλά τα σχέδια (nail art) δείχνουν καλύτερα σε μακρύτερα νύχια».


Υπάρχουν κάποια χρώματα από την μόδα του περασμένου χειμώνα που μπορούν να φορεθούν και το καλοκαίρι;

«Η νοσταλγία του χειμώνα μπορεί να μας συντροφεύσει και την θερινή σεζόν με το blue look της Channel».

Τα χρώματα έχουν να κάνουν με το χρώμα της επιδερμίδας ή όχι;

«Ναι. Τα σκούρα δέρματα ή τα δέρματα με πανάδες θα πρέπει να αποφεύγουν τις καφέ αποχρώσεις. Τα κόκκινα και ειδικότερα τα μπλε-κόκκινα, δείχνουν καλύτερα σε δέρματα πιο ώριμων γυναικών».

Ποια χρώματα προτείνετε να επιλέγουμε σε σχέση με το χρώμα της επιδερμίδας μας;

«Το λευκό και νεανικό δέρμα μπορεί να φορέσει οτιδήποτε. Οι σκουρότερες και μεγαλύτερες ηλικιακά επιδερμίδες δείχνουν καλύτερα με απαλά μπεζ (nudes), κόκκινα και κοραλί».


Ποιά είναι τα ιδανικά χρώματα για μαυρισμένες επιδερμίδες;

«Οι φλούο ή φωσφοριζέ τόνοι δείχνουν καλύτερα σε μαυρισμένο δέρμα. Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε απαλό μπεζ βερνίκι, ένα τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα, καθώς και για το απαλό λευκό».

Σε σχέση με τα άλλα στοιχεία της εμφάνισης μας – ρούχα, αξεσουάρ, μακιγιάζ- πώς συνδυάζεται το βερνίκι νυχιών;

«Μην ταιριάζετε τα νύχια σας με τα ρούχα σας… προτιμήστε nude αποχρώσεις ή ένα χρώμα που να κάνει αντίθεση. Σε γενικές γραμμές πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο πιο έντονα είναι τα χρώματα των ρούχων μας, τόσο πιο ουδέτερο πρέπει να είναι το βερνίκι των νυχιών. Αν όμως φοράμε ένα εμπριμέ ή ριγέ ρούχο, μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα βερνίκι σε μια απ όλες τις αποχρώσεις που υπάρχουν πάνω στο ρούχο. Αν φοράμε μονόχρωμα και σε παστέλ τόνους ρούχα ταιριάζει ένα πιο έντονο χρώμα βερνικιού».

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο στυλ μας η επιλογή χρώματος στα νύχια μας;

«Οι fan της μόδας ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τα trend στα νύχια. Οι πιο φυσικές γυναίκες προτιμούν τα καθαρά νύχια. Βέβαια, εξαρτάται αν είσαι μια fashionista ή όχι τόσο μzρφορτικλαέσα στα trend της μόδας και αναλόγως διαλέγεις. Το βασικό είναι τα νύχια να φαίνονται περιποιημένα».

Υπάρχουν χρώματα-μπαλαντέρ;

«Nude, μπεζ, σε αποχρώσεις κοντινές με το δέρμα σας είναι πάντα η ασφαλής επιλογή για όλες τις περιπτώσεις. Το γαλλικό είναι λίγο pass? φέτος αλλά αν το αγαπάτε μην διστάσετε να το κάνετε».

Μπορούμε να συνδυάσουμε το χρώμα των νυχιών με κάποιο αξεσουάρ;

«Ποτέ μην ταιριάζετε το βερνίκι σας με τα παπούτσια σας -κόκκινα παπούτσια με κόκκινο βερνίκι είναι λίγο flat. Επιλέξτε κάποιο χρώμα που να κάνει αντίθεση για ένα πιο fun look ή ταιριάξτε το βερνίκι σας με το χρώμα των αξεσουάρ σας, π.χ. ζώνη σκουλαρίκια ή ακόμα και με το έντονο κραγιόν σας Μου αρέσει πολύ όταν οι γυναίκες ταιριάζουν τα αξεσουάρ με τα νύχια τους. είναι τόσο φρέσκο και όχι προφανές».

Τι κάνουμε με τα πέδιλα και το χρώμα των νυχιών μας;

«Μην φοβάστε τη μίξη χρωμάτων. Δεν χρειάζεται όλα να είναι “σετάκι”. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα και στα 5 δάχτυλα ή 5 διαφορετικούς τόνους έχοντας πάλι από ένα χρώμα στο κάθε δάχτυλο».


Υπάρχει κάποιος συνδυασμός που πρέπει να αποφεύγουμε;

«Δεν προτιμώ τα μαύρα νύχια το καλοκαίρι, εκτός αν σας αρέσει το Goth look. Λατρεύω τα νύχια graffiti και τα street style σχέδια στα νύχια. Όχι λουλούδια ή στρας., είναι pass?».


Μπορούμε να προτείνουμε τα ιδανικά χρώματα στα νύχια ανάλογα με το στύλ ντυσίματος που έχουμε -μοντέρνο, κλασσικό, gipsy, bohemian, hippy, κ.λπ.;

«Τα μοντέρνα κορίτσια έχουν μακρύτερα νύχια και κάνουν πολύ περίπλοκα σχέδια με έντονα χρώματα, τα πιο κλασσικά κορίτσια έχουν κοντύτερα νύχια και προτιμούν τα κοραλλί και έντονα ροζ χρώματα, τα gipsy κορίτσια δείχνουν μοναδικά με τα νέα χρώματα της άμμου, τα bohemian κορίτσια είναι άνετα με τα δυνατά χρώματα και τα τολμηρά σχέδια. Με δυο λόγια όποιο κι αν είναι το στυλ σας τα νύχια κλέβουν την παράσταση αυτό το καλοκαίρι».

Μαρία Ένεζλη