Η οδοντόκρεμα δεν κάνει καλό μόνο στα δόντια

Η οδοντόκρεμα δεν κάνει καλό μόνο στα δόντια

Χρησιμοποιούμε την οδοντόκρεμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για να καθαρίσουμε τα δόντια μας. Ωστόσο, η χρήση της δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην περιποίηση της στοματικής μας υγιεινής, αφού χάρη στη σύνθεσή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες «δουλειές» και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

1. Εξαφανίστε το ανεπιθύμητο σπυράκι. Εάν έκανε την εμφάνισή του στο πρόσωπό σας ένα σπυράκι, βάλτε πάνω του πριν κοιμηθείτε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμα και το πρωί ξεπλύνετέ το. Το σπυράκι θα έχει εξαφανιστεί.

2. Καταπραΰνετε τους ερεθισμούς από τσιμπήματα. Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα στο σημείο που βρίσκεται το τσίμπημα, για να σταματήσει η φαγούρα και να μειωθεί το πρήξιμο.

3. Ανακουφιστείτε από έγκαυμα. Εαν καήκατε ακουμπώντας πάνω σε κάποιο καυτό σκεύος, θα νιώσετε αμέσως καλύτερα αν βάλετε πάνω στο σημείο λίγη οδοντόκρεμα.

(Για κάθε περίπτωση τσιμπήματος από έντομο ή έγκαυμα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.)

4.Καθαρίστε τα νύχια σας. Τρίψτε τα νύχια σας με οδοντόκρεμα και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει -θα δείχνουν καθαρά και λαμπερά.

5. «Διώξτε» τις δυσάρεστες μυρωδιές. Καθαρίστε τα χέρια σας με οδοντόκρεμα, αν θέλετε να μη μυρίζουν σκόρδο, κρεμμύδι ή ψάρι.

6. Πείτε «αντίο» στους δύσκολους λεκέδες. Απομακρύνετε τους επίμονους λεκέδες από τα ρούχα και τα χαλιά σας με λίγη οδοντόκρεμα. Για λεκέ σε ρούχο, απλώστε οδοντόκρεμα στην περιοχή, τρίψτε μέχρι να εξαφανιστεί και στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως. Για λεκέ πάνω σε χαλί, απλώσετε πάνω του οδοντόκρεμα και με μία βούρτσα τρίψετε καλά. Ύστερα, ξεπλύνετε.

7. Καθαρίστε βρώμικα παπούτσια. Τα λευκά αθλητικά σας έχουν γίνει μαύρα; Απλώστε οδοντόκρεμα και τρίψτε καλά με μια βούρτσα. Με ένα βρεγμένο πανί σκουπίστε και θα δείτε πως θα γίνουν όπως όταν τα αγοράσατε!

Μαρία Κόλλια