Τα μωρομάντηλα δεν είναι μόνο για… μωρά

Τα μωρομάντηλα δεν είναι μόνο για… μωρά

Τα μωρομάντηλα αποτελούν ίσως τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό «σύμμαχο» των μαμάδων, που τα χρησιμοποιούν καθημερινά για να καθαρίζουν τοπικά το δερματάκι των μωρών τους. Ωστόσο, τα υγρά μαντηλάκια μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλες «εργασίες», εξίσου απαιτητικές, στο σπίτι, το γραφείο και στο αυτοκίνητο, και να σας «σώσουν» από δύσκολες καταστάσεις.

1. Καθαρίστε αμέσως έναν λεκέ. Πάρτε ένα μωρομάντηλο και τρίψτε σε πολύ σύντομο χρόνο τον λεκέ από φαγητό ή ποτό, που έπεσε σε κάποιο ύφασμα. Τρίψτε το σημείο ελαφρά, σκουπίστε τα όποια υπολείμματα από την άλλη πλευρά και αφήστε το να στεγνώσει.

2. Κάντε γρήγορο ντεμακιγιάζ. Γνωρίζετε πολύ καλά πως «απαγορεύεται» να πέφτετε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Ακόμα και αν είστε υπερβολικά κουρασμένη, με ένα υγρό μαντηλάκι μπορείτε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας από τα προϊόντα μακιγιάζ και τους ρύπους.

3. «Φρεσκάρετε» το κατοικίδιό σας. Με ένα μωρομάντηλο, καθαρίστε τα πατουσάκια του αγαπημένου σας φίλου προκειμένου να μη μεταφέρει από το μπαλκόνι ή τον κήπο σκόνες και ακαθαρσίες μέσα στο σπίτι σας. Μπορείτε ακόμη, να περάσετε με το μαντηλάκι το τρίχωμά του, προκειμένου να συλλέξετε τις περιττές τρίχες.

4. Πλύνετε τοπικά τους τοίχους. Ακόμα και αν δεν έχετε παιδιά στο σπίτι, οι τοίχοι με τον καιρό λερώνονται από τα χέρια που ακουμπούν πάνω τους. Με τα υγρά μαντηλάκια θα καταφέρετε να καθαρίσετε τα βρόμικα σημεία που δημιουργούνται, ακόμα και τους διακόπτες.

5. Γυαλίστε τα παπούτσια σας. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και διαπιστώσετε ότι τα παπούτσια σας λερώθηκαν με σκόνες ή λάσπες, με ένα μωρομάντηλο θα τα κάνετε να «αστράψουν».

6. Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Απομακρύνετε τη σκόνη από τα πλαστικά σημεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας στη στιγμή, χρησιμοποιώντας μερικά υγρά μαντηλάκια. Εκτός του ότι θα «λάμπει», σαν να καθαρίστηκε από επαγγελματίες, θα μυρίζει και πολύ όμορφα.

7. Προστατέψτε το μπάνιο σας. Αν καθαρίζετε κάθε φορά μετά το ντους τα πλακάκια με ένα μωρομάντηλο, θα γλιτώσετε τη «συσσώρευση» βρομιάς μέχρι το επόμενο καθάρισμα του μπάνιου.

Μαρία Κόλλια