Χείλη για φίλημα!

Χείλη για φίλημα!

                             

1.ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Χρησιμοποιείτε ένα Lip Balm για να διατηρείτε τα χείλη σας καλά ενυδατωμένα. Και όταν λέω Lip Balm εννοώ καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα ενυδάτωσης χειλιών τα οποία να περιέχουν  τουλάχιστον φυτικά εκχυλίσματα, έλαια και ιδιαίτερα jojoba oil, aloe vera, βιταμίνες Α και Ε και αντηλιακό φίλτρο για την προστασία τους. 

Αποφύγετε προϊόντα τύπου «βαζελίνης» γιατί αντίθετα με ότι πιστεύουμε, κρατούν για λίγο την απαραίτητη υγρασία και μετά από λίγο στεγνώνουν και δημιουργούν τα αντιαισθητικά πετσάκια.

 

2.ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Για να αποκτήσουν τα χείλη σας ομοιόμορφη όψη και βελούδινη υφή κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Πάρτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλιά μέλι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τρίψτε το μείγμα απαλά κατά μήκος των χειλιών σας, ώστε να απομακρυνθούν τα “νεκρά” κύτταρα και στη συνέχεια εφαρμόστε αρκετή ποσότητα Lip Balm.

 

3.ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν τα χείλη μας δεν είναι τόσο σαρκώδη όσο θα θέλατε, η λύση βρίσκεται στο περίγραμμα τους .  Πάρτε ένα μολύβι, το οποίο θα έχει το ίδιο χρώμα με το χρώμα των χειλιών σας και εφαρμόστε το ακολουθώντας το περίγραμμα των χειλιών  και “βγαίνοντας” ένα χιλιοστό  έξω από την φυσική γραμμή, δίνοντας έμφαση στην “καρδούλα” των χειλιών. Στη συνέχεια βάψτε τα με ένα κραγιόν  κρεμώδους υφής για να δείχνουν πιο υγρά, και τέλος περάστε τα με ένα lip gloss που να περιέχει  πιπερόριζα ή μέντα, συστατικά τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα και πλούσια. !!!

Γιάννης Μιχαηλίδης

make up artist