«Ανεβάστε» την ερωτική σας διάθεση, σήμερα!

«Ανεβάστε» την ερωτική σας διάθεση, σήμερα!

Ανεβάστε τη λίμπιντό σας στα ύψη και κερδίστε ξανά την ερωτική σας διάθεση! Οι κακές συνήθειες, το άγχος και οι ευθύνες της δουλειάς μπορούν εύκολα να αποσυντονίσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία… δεν είστε και ρομπότ. Μερικές φορές, το σεξ μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που περνά από το μυαλό σας, αλλά μπορείτε να το μετατρέψετε σε προτεραιότητα. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να απελευθερώσουν την ερωτική σας διάθεση και να επαναφέρουν τη «φωτιά» στη σχέση σας. Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!

Ακολουθήστε τη διατροφή… που αυξάνει τη λίμπιντο


Είναι γνωστό οτι η διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα σε σχέση με την ερωτική επιθυμία, αφού παράγει ορμόνες και ουσίες που ανεβάζουν τη σεξουαλικότητά σας. Ιδανικά είναι τα τρόφιμα, όπως μπανάνες, φυστικοβούτυρο και μέλι, που περιέχουν βιταμίνη Β, ενώ παράλληλα, σημαντικά αποτελούν τα θαλασσινά και οι ξηροί καρποί, που λόγω ψευδάργυρου βοηθούν στην αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Επίσης, το αβοκάντο, οι καυτερές πιπεριές και το καρπούζι μπορούν να δώσουν μια σεξουαλική ευφορία, ειδικά αν συνεχίσετε το γεύμα σας με σοκολάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή μπύρα, τα οποία θα χαλαρώσουν το μυαλό και το σώμα σας.

Χορέψτε zumba και σταματήστε το κάπνισμα


Η λύση στη χαμηλή λίμπιντό σας είναι η Zumba, ένας χορός που θα απελευθερώσει την τεστοστερόνη στο σώμα σας. Πρόκειται για χορευτικές κινήσεις που θα σας ταρακουνήσουν και θα ανεβάσουν τη διάθεση για σεξ. Ακόμα και ένα γρήγορο περπάτημα γύρω από το τετράγωνο μπορεί να δημιουργήσει τα αποτελέσματα που αναζητάτε! Ωστόσο, αν καπνίζετε, πετάξτε το πακέτο των τσιγάρων στα σκουπίδια, αφού το τσιγάρο δυσκολεύει τη ροή του αίματος στο σώμα και τα γεννητικά όργανα.

Αποδεχθείτε τον εαυτό σας, εκτιμήστε τον!


Περισσότερο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες, “κολλάνε” στο γεγονός οτι έχουν μεγαλώσει ή οτι δεν έχουν διατηρήσει το σώμα τους σε άψογα επίπεδα. Αυτές οι σκέψεις λειτουργούν ανασταλτικά, αφού τις οδηγούν προς τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Συνειδητοποιήστε ότι αξίζετε την απόλαυση, ακόμα κι αν δεν χωράτε στα στενά τζιν σας. Άλλωστε, η Μέριλιν Μονρόε δεν φορούσε μηδεν νούμερο, αλλά ήταν τόσο ελκυστική. Αντίστοιχα ο Μάρλον Μπράντο για τους άντρες.

«Μυρίστε» την αγάπη…


Ορισμένα αρώματα μπορούν να διεγείρουν μια γυναίκα, αφού σύμφωνα με τον dr Alan Hirsch, διευθυντή ερευνητικού κέντρου όσφρησης στο Σικάγο, η μυρωδιά της λεβάντας, της κολοκυθόπιτας και της γλυκόριζας μπορούν να κάνουν θαύματα στη ψυχολογία της. Πιο συγκεκριμένα, είναι ικανές να αυξήσουν τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων…

Θυμηθείτε τα παλιά χρόνια… και αφεθείτε!


Το φλερτ και τα ερωτικά λόγια μπορούν να απελευθερώσουν το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις που εμποδίζουν τη διάθεση για σεξ. Θυμηθείτε τι κάνατε μαζί στην αρχή της σχέσης σας και προσπαθήστε να ανάψετε τη φωτιά της. Ανάψτε τα κεριά, ετοιμάστε ένα δείπνο, χορέψτε στο σαλόνι και ενεργοποιήστε τη φαντασία και τον αυθορμητισμό σας. Αργά ή γρήγορα, το παιχνίδι μεταξύ σας θα αναζωπυρωθεί!

Νιώθετε κουρασμένοι; Πάρτε έναν υπνάκο


Η κούραση μπορεί να βάλει φρένο στην ερωτική ζωή σας, αφού αυτόματα εμποδίζει την ερωτική σας διάθεση. Όταν γυρνάτε μετά από 12 ώρες δουλειάς, νιώθετε οτι είστε αδύναμοι και οτι το κρεβάτι σας καλεί… για ύπνο. Ο μέσος ενήλικας πρέπει να κοιμάται 7-9 ώρες την ημέρα, ώστε να νιώθει γεμάτος με δυνάμεις. Κλείστε τα κινητά σας, ανάψτε την τηλεόραση και σταματήστε τον καφέ κατα τις βραδινές ώρες. Θα αισθανθείτε άλλος άνθρωπος!

Δοκιμάστε κάτι νέο – μαζί με το ταίρι σας


Σε μια σχέση πολλών χρόνων ή σε ένα γάμο, η ρουτίνα μπορεί να καταστρέψει την ερωτική ατμόσφαιρα. Βγάλτε τη ζωή σας από το στάνταρ πρόγραμμα της ημέρας και δοκιμάστε κάτι καινούριο μαζί με το σύντροφό σας. Μπορεί να επιλέξετε από ένα ταξίδι-έκπληξη στο εξωτερικό, μέχρι ένα μάθημα χορού ή μια όμορφη δραστηριότητα στην εξοχή. Έτσι, θα μπορέσετε να βάλετε λίγο αλατοπίπερο στη σχέση σας… εύκολα και απλά.

«Κλείστε» ένα ραντεβού με το γιατρό σας


Εάν αντιμετωπίζετε δυσφορία κατα τη διάρκεια του σεξ ή απλά δεν έχετε καμία διάθεση, καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με το γυναικολόγο σας. Η εμμηνόπαυση, οι ορμονικές διαταραχές και η κατάθλιψη μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο μιας γυναίκας. Με μια ορμονοθεραπεία, όμως,… μπορείτε να δείτε τεράστιες αλλαγές στη ψυχολογία σας!

Πληροφορίες από το www.flowmagazine.gr