Ρολάκι κοτόπουλο με σπανάκι και γραβιέρα με πούρε σελινόριζας.

Ρολάκι κοτόπουλο με σπανάκι και γραβιέρα με πούρε σελινόριζας.

Υλικά 1 άτομο

1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο

200γρ σπανάκι

50γρ τυρί γραβιέρα

4 κτσ ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

1 σελινόριζα

Φρέσκο θυμάρι

150ml γάλα

20γρμ  βούτυρο

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ανοίγουμε το κάθε στήθος στη μέση, χωρίς να το κόψουμε. Το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι . Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Το στύβουμε να βγάλει όλα τα υγρά του. Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο βάζουμε μια φέτα γραβιέρα και 1 κουταλιά σπανάκι. Διπλώνουμε το κοτόπουλο και το πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o για δεκαπέντελεπτά. Το γυρίζουμε και το ψήνουμε άλλα δεκαπέντε λεπτά.

Για τον πουρε ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τις σελίνόριζες σε κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια της σελινόριζας και ρίχνουμε γάλα ίσα να τα σκεπάσουν και βράζουμε για 20 λεπτά..

Βάζουμε τα κομμάτια σελινόριζας στο mixer και προσθέτουμε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο το βούτυρο, όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε .