7 τροφές που ανεβάζουν την ερωτική μας διάθεση!

7 τροφές που ανεβάζουν την ερωτική μας διάθεση!

1. Σοκολάτα

 

Η σοκολάτα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία πετυχαίνει να απελευθερώνει τις ενδορφίνες του εγκεφάλου – τις φυσικές αναλγητικές ουσίες δηλαδή, που «πλημμυρίζουν» το σώμα μετά από την άσκηση για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Δοκιμάστε να καταναλώσετε 15 γραμμάρια μαύρης, κατά προτίμηση, σοκολάτας για να ανακουφιστείτε από το στρες και να αφεθείτε στην… απόλαυση.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

 

2. Καφές

 

Μπορεί να μην «αφήνει» τόσο… ελκυστική επίγευση στον ουρανίσκο σας, όμως μια μελέτη του Southwestern University κατέδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν καφέ εμφάνιζαν αργότερα διέγερση που δεν είχε να κάνει μόνο με την εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά και με τη σεξουαλική τους επιθυμία.

Προσέξτε όμως να μην «καταστρέψετε» για χάρη του… έρωτα το βιολογικό σας ρολόι γι αυτό επιλέξτε να πιείτε μία κούπα καφέ μέχρι τις 2 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

 

 

3. Αυγά

 

Τα αυγά περιέχουν ένα θαυματουργό αμινοξύ που ονομάζεται L-αργινίνη και είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα για την αποτελεσματικότητά του σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας.

Μια… ομελέτα για δείπνο, με άλλα λόγια, θα βοηθούσε πολύ στη σεξουαλική σας «αφύπνιση».

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

 

 

4. Ροδάκινα

 

Μπορεί να μην είναι η εποχή τους, αλλά οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην λίμπιντό σας είναι αποδεδειγμένες: θεωρούνται «φάρμακο» της γονιμότητας, χάρη στη βιταμίνη C που περιέχουν, δρώντας αποτελεσματικά στην «ενίσχυση» του σπέρματος.

Αν δεν θέλετε να προμηθευτείτε ροδάκινα εισαγωγής, επιλέξτε να πιείτε με τον σύντροφό σας από ένα ποτήρι χυμό ροδάκινου και… καλή σας διασκέδαση!

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

 

 

5. Σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

 

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το… αλμυρούτσικο στην τιμή του μπαχαρικό, δύναται να ανεβάσει την ερωτική σας διάθεση στη στιγμή, χάρη στις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες.

Δοκιμάστε να το συμπεριλάβετε στη μαγειρική σας, ειδικά όταν ετοιμάζετε σούπα για βραδινό, ή να φτιάξετε ένα ζωμό από σαφράν που θα ρίξετε στις σάλτσες σας.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

 

 

6. Μοσχαρίσια μπριζόλα

Το βόειο κρέας είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, σίδηρο, βιταμίνη Β και πρωτεΐνες – συστατικά που ενδυναμώνουν τον οργανισμό.

Μια ψητή μπριζόλα δηλαδή είναι καλή επιλογή για βραδινό ώστε να ακολουθήσει αργότερα μια νύχτα πάθους αρκεί η ποσότητα που θα καταναλώσετε να είναι σε λογικά πλαίσια ώστε να μη «βαρύνετε».

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα

 

 

7. Χυμός καρπούζι

 

Το καρπούζι – και ο χυμός του – περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη και μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή του συστατικού που έχει το διάσημο μπλε χαπάκι.

Οι έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την επίδραση του στον οργανισμό επιβεβαιώνουν ότι δύναται να αυξάνει τη λίμπιντο των γυναικών γι αυτό… τι θα λέγατε για ένα ποτήρι ροδαλού και ζουμερού χυμού από καρπούζι;

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr

 

ΠΗΓΗ: www.womenshealthmag.com