10 τροφές που σας γεμίζουν ενέργεια

10 τροφές που σας γεμίζουν ενέργεια

Νιώθετε κουρασμένοι και υποτονικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας; Μάθετε ποιες τροφές μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε ώστε να συνεχίσετε με ζωντάνια την ημέρα σας.

Μαύρη σοκολάτα

 

Ξεχάστε την καφεΐνη. Μια μπάρα με 70% κακάο δίνει ενέργεια, αφού είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και μαγνησίου.

Αμύγδαλα

 

Όταν τρώγονται ωμά και ανάλατα, τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή υγιών λιπών και πρωτεϊνών για την εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Σολομός

 

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας, τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

Μπανάνες

 

Πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνες Β, οι μπανάνες βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης και κρατάνε χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Κάρυ

 

Το συναντάμε συχνά σε παραδοσιακά πιάτα στην Ασία και στην Καραϊβική. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως είναι ότι τα μπαχαρικά που περιέχει το κάρυ ενισχύουν τα επίπεδα της ενέργειας και προωθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Καρύδα

 

Το λάδι που περιέχει η καρύδα περιέχει κάποια είδη λίπους που μετατρέπονται σε ενέργεια γρήγορα και αποτελεσματικά!

Αυγά

 

Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο και πρωτεΐνες που δίνουν ενέργεια για όλη την ημέρα.

Προϊόντα ολικής αλέσεως

 

Σε όποια μορφή και να τα επιλέξετε οι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες Β και ο σίδηρος που περιέχουν θα σας κρατήσει ενεργούς μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Εσπεριδοειδή

 

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια και λάιμ, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός μας.

Γιαούρτι

 

Περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας σας.

 

 

Πληροφορίες από το www.metrogreece.gr