6 προτάσεις, για να γεμίσουμε και να καλύψουμε μια τούρτα

6 προτάσεις, για να γεμίσουμε και να καλύψουμε μια τούρτα

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ


Γέμιση: Κρέμα μόκα

300ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής espresso

1 κουταλιά της σούπας Tia Maria (λικέρ με γεύση καφέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει μια σαντιγί που να απλώνεται εύκολα και να στέκεται.

Επικάλυψη: Λευκή σαντιγί

300ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί, προσθέτουμε χτυπώντας τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα όταν η σαντιγί μας φτάσει στο στάδιο που να μπορεί να απλώνεται και να στέκεται.

ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ GRAND MARNIER


Γέμιση: Κρέμα μαύρης σοκολάτας

300ml κρέμα γάλακτος

125γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier (λικέρ με γεύση πορτοκάλι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Σπάμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε στην καυτή κρέμα να λιώσει. Την ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λικέρ.

2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να αρχίζει να πήζει.

3. Το ανακατεύουμε δυνατά με ένα ξύλινο κουτάλι να γίνει ωραία κρέμα και γεμίζουμε το γλυκό.

Γέμιση και επικάλυψη: Κρέμα λευκής σοκολάτας

2Χ300ml κρέμα γάλακτος

300γραμμ. Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας Grand Marnier

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την εκτέλεση της κρέμας σοκολάτας.

Σιρόπιασμα,

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού Grand Marnier

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. (Ο χρόνος ξεκινάει από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει). Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.

Εάν χρησιμοποιούμε έτοιμο παντεσπάνι, το αλείφουμε γενναία με σιρόπι, με ένα πινελάκι.

Εάν έχουμε μπισκότα, τα βουτάμε στο σιρόπι.

Εάν έχουμε μπαγιάτικο τσουρέκι, αυξάνουμε το νερό στο σιρόπι και το περιχύνουμε.

Συναρμολόγηση,

1. Η τούρτα θα έχει 3 επίπεδα.

2. Βάζουμε την κρέμα της μαύρης σοκολάτας, σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

3. Βάζουμε την μισή κρέμα λευκής σοκολάτας, σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

4. Ακουμπάμε τον πρώτο πάτο στην πιατέλα μας και τον σιροπιάζομε ανάλογα με το τι θα χρησιμοποιήσουμε.

5. Βάζουμε εναλλάξ σε σειρές, μια γραμμή σκούρα σοκολάτα, μια γραμμή λευκή κ.λ.π. Ακουμπάμε τον δεύτερο πάτο και και κάνουμε το ίδιο.

6. Ακουμπάμε τον τρίτο πάτο και καλύπτουμε όλο το γλυκό μας, με την λευκή κρέμα σοκολάτας. Διακοσμούμε την τούρτα μας εάν θέλουμε, με ξυστά ρολάκια από σοκολάτα κουβερτούρα υγείας και από σοκολάτα λευκής κουβερτούρας.

ΤΟΥΡΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ


Γέμιση: Κρέμα βουτύρου κονιάκ

125γραμμ. Βούτυρο

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κοσκινίζουμε την ζάχαρη μαζί με το κακάο.

2. Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε την ζάχαρη με το κακάο, στην συνέχεια το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα.

Επικάλυψη: Γκλάσο σοκολάτας

150γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

30γραμμ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σπάμε την σοκολάτα και την βάζουμε μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία κρέμα.

Διακόσμηση: Πραλίνα καρυδιών και σοκολάτας

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια

60 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βουτυρώνουμε την ανάποδη από ένα ταψάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει, χωρίς να το ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα.

3. Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, τα ανακατεύουμε να καλυφθούν από την καραμέλα και τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε στην βουτυρωμένη επιφάνεια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

4. Όταν κρυώσουν τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κομματάκια της σοκολάτας και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.

ΤΟΥΡΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Γέμιση: Κρέμα βερίκοκο

300ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier (λικέρ με γεύση πορτοκάλι)

Βανίλια

425γραμμ. Κομπόστα βερίκοκο, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί, προσθέτουμε χτυπώντας το λικέρ και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα όταν η σαντιγί μας φτάσει στο στάδιο που να μπορεί να απλώνεται και να στέκεται.

2. Προσθέτουμε τα κομματάκια του βερίκοκου και τα ανακατεύουμε απαλά.

Επικάλυψη: Γκλάσο σοκολάτας

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη

30γραμμ. Βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας νερό

125γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη γλυκόζη, το βούτυρο και το νερό. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνουν λείο σιρόπι, χωρίς να το αφήσουμε να κοχλάσει.

2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Αφήνουμε το γκλάσο σε θερμοκρασία δωματίου να γίνει χλιαρό προς κρύο και το απλώνουμε στο γλυκό.

ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ


Γέμιση: Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

3 κρόκους αβγών

2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος.

2. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μιξεράκι χειρός, τους κρόκους με την ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και το αλατάκι.

3. Προσθέτετε σιγά-σιγά, το μείγμα των κρόκων στο ζεστό γάλα με την κρέμα και τα ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξουν.

4. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια και την ανακατεύετε καλά. Την σκεπάζετε με μεμβράνη που να εφάπτεται επάνω της, για να μη σας κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.

5. Όταν κρυώσει, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί και την αναμιγνύετε απαλά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Επικάλυψη: Απλό γκλάσο σοκολάτας

125γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

125γραμμ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι πάνω από νερό που βράζει.

2. Όταν γίνει λεία κρέμα, βγάλτε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήστε το γκλάσο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Καλύπτετε ολόκληρο το γλυκό σας και αν θέλετε, κρατάτε λίγο γκλάσο που θα το βάλετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να στολίσετε το γλυκό.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΟΥΡΤΑ TIRAMISU

 

Γέμιση: Γρήγορα κρέμα tiramisu

500γραμμ. Τυρί mascarpone

Βανίλια

150γραμμ. Ζάχαρη άχνη

200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το τυρί με την ζάχαρη και την βανίλια, να γίνουνε αφράτο μείγμα.

2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

3. Αναμιγνύουμε απαλά την σαντιγί με το μείγμα του τυριού και το απλώνουμε στο σιροπιασμένο γλυκό μας.

Επικάλυψη: Λευκή σαντιγί

300ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί, προσθέτουμε χτυπώντας τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα όταν η σαντιγί μας φτάσει στο στάδιο που να μπορεί να απλώνεται και να στέκεται.

Σιρόπιασμα:

4 φλιτζάνια του τσαγιού δυνατό καφέ φίλτρου, ή στιγμιαίο espresso

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

50ml λικέρ Tia Maria

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε το έτοιμο παντεσπάνι μας, ή περιχύνουμε τις φέτες, από το μπαγιάτικο τσουρέκι. Εάν το φτιάξουμε το tiramisu με μπισκότα, κάνουμε την μισή δόση σιρόπι και τα βουτάμε.

Διακόσμηση:

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με κακάο και ξύσμα σοκολάτας.

ΑΠΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ


Ανάγλυφες μυτίτσες

Πιέζουμε την κρέμα με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και το σηκώνουμε, για να μείνει η κρέμα στον αέρα. Για μεγάλες μυτίτσες, θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλι της σούπας, για μικρές, κουταλάκι του γλυκού.

Ζιγκ-ζαγκ γραμμές

Βυθίζουμε την μύτη του πιρουνιού στην κρέμα και κάνουμε κυματιστές κινήσεις.

Κύματα

Πιέζουμε την κρέμα με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και το κινούμε κυματιστά από την μια πλευρά της τούρτας προς την άλλη, με την ίδια κίνηση και σε μια σειρά. Όταν επιστρέφουμε για να κάνουμε την διπλανή σειρά, κινούμε το κουτάλι αντίθετα.

Ανάγλυφες γραμμές

Ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω, κάνοντας γραμμές κατά διαστήματα με το μαχαίρι μας μας, σαν να είναι σπάτουλα. Οπότε δημιουργούνται επίπεδες γραμμές εκεί που πέρασε η σπάτουλα και φουσκωτές, εκεί που δεν πέρασε. Όταν τελειώσουμε γύρω-γύρω αυτή την διαδικασία, επιστρέφουμε με την πίσω πλευρά του μαχαιριού και χαράζουμε από κάτω προς τα πάνω το φουσκωτό σημείο της κρέμας.

Ανθή Λαμπίρη