CMC ή αλλιώς, Chocolate Mug Cake για “άγριες διαθέσεις”!

CMC ή αλλιώς, Chocolate Mug Cake για “άγριες διαθέσεις”!

 Τι κι αν είναι ακόμη καλοκαίρι, οι λάτρεις της σοκολάτας θα με καταλάβουν!  την απόλυτη συνταγή για ένα πανεύκολο, ζουμερό, μυρωδάτο -ατομικό- κέικ σοκολάτας που φτιάχνεται μόλις σε 5 λεπτά και μάλιστα στα μικροκύματα σου. Γίνεται να μην το μοιραστώ μαζί σου;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/4 φλ. τσαγιού (33g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού (52g) ζάχαρη
  • 2 κ.γλυκού  (14g) κακάο σκόνη
  • 1/4 κ.γλυκού  μαγειρική σόδα
  • 1/8 κ. γλυκού  αλάτι
  • 2 κ.σούπας γάλα
  • 2 κ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1/4 κ.γλυκού βανίλια
  • 2 κ.σούπας νερό
  • Σταγόνες σοκολάτας , κρέμα φουντουκιού ( Μερέντα, nutella κλπ)
  • Παγωτό….αν θες να το τερματίσεις!

Πώς θα το ετοιμάσεις:

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις όλα τα στερεά υλικά
  2. Προσθέτεις το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το νερό και τα ανακατεύεις όλα μαζί πολύ καλά.
  3. Βάζεις το μείγμα σου σε μία μεγάλη κούπα καφέ ( να είμαστε σίγουροι ότι μπαίνει μικροκύματα και ότι χωράει τουλάχιστον 400 γρ. υγρού)
  4. Προσθέτεις από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και την κρέμα φουντουκιού, χωρίς να τα ανακατέψεις
  5. Βάζεις το φλιτζάνι στα μικροκύματα και το προγραμματίζεις για περίπου 60 – 90 δευτερόλεπτα στα 900W. Ανάλογα με τη δική σου συσκευή, μπορείς να υπολογίσεις πόσο ψήσιμο θα χρειαστεί.
  6. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζεις, το αφήνεις λίγο να κρυώσει και προσθέτεις από πάνω παγωτό ή ότι άλλο προτιμάς ανάλογα με τη …. διάθεση σου !!

Πηγή: https://www.lifeloveandsugar.com/chocolate-mug-cake/