6 μύθοι που «δηλητηριάζουν» την ερωτική σας ζωή

6 μύθοι που «δηλητηριάζουν» την ερωτική σας ζωή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι μύθοι που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το σεξ οι οποίοι καταφέρνουν να «ριζώνουν» μέσα στο μυαλό μας και ουσιαστικά, να μας αποπροσανατολίζουν.

Αν θέλετε λοιπόν, να απολαμβάνετε την ερωτική σας ζωή στο έπακρο, χωρίς να «κολλάτε» σε ανυπόστατες απόψεις και… προκαταλήψεις, διαβάστε στη συνέχεια τους πιο διαδεδομένους μύθους για το σεξ και «καθαρίστε» το μυαλό σας από αυτούς!

Μύθος 1: Ψάχνοντας το σημείο G


Αν και οι επιστημονικές γνώμες ακόμη διίστανται, οι περισσότεροι ειδικοί τείνουν να συμφωνήσουν πως το συγκεκριμένο ανατομικό σημείο εντοπίζεται μόνο σε ορισμένες γυναίκες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων του King’s College του Λονδίνου -στην οποία συμμετείχαν 1800 γυναίκες- το σημείο G δεν υπάρχει! Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να πάψουν οι άνδρες να ψάχνουν αυτό το… «μαγικό» σημείο.

Μύθος 2: Το… µέγεθος µετράει


Το … «μέγεθος» των αντρικών προσόντων, αν και προκαλεί έντονο άγχος και στρες σε αρκετούς άνδρες, οι επιστήμονες καθιστούν σαφές ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη ποιότητα των ερωτικών επαφών.

Μύθος 3: Η αυτοϊκανοποίηση είναι ανδρικό προνόμιο


Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Κίνσεϊ», που ασχολείται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη, υποστήριξαν ότι αυτοϊκανοποιούνται. Πρόσφατη ελληνική έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) δε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες σε ποσοστό 60% καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση και αντλούν ευχαρίστηση από αυτήν.

Μύθος 4: Ιδανικός ο ταυτόχρονος οργασμός


Η αντίληψη που επικρατεί ότι ο ταυτόχρονος οργασμός δημιουργεί μια αίσθηση ηδονής δεν τεκμηριώνεται από καμία έρευνα. Μάλιστα, αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα που αναφέρουν τα ζευγάρια καθώς στην προσπάθειά τους να επιτύχουν αυτόν τον στόχο… «χάνονται στη μετάφραση», με αποτέλεσμα να απογοητεύονται.

Μύθος 5: Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται πάντα σε άγχος


Πολλοί άνδρες σε κάποια φάση της ζωής τους που βιώνουν έντονο άγχος θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό. Στην περίπτωση όμως που επιμένει, καλό είναι να απευθυνθείτε σε ειδικό γιατρό, αφού μπορεί να κρύβονται άλλα προβλήματα υγείας, όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα ή διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος.

Μύθος 6: Οι ερωτικές ταινίες είναι μόνο για όσους έχουν προβλήματα


«Οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου συμβάλλουν στην αύξηση της σεξουαλικής διάθεσης, ενώ, ταυτόχρονα, «βγάζουν» το ζευγάρι από τη ρουτίνα», υποστηρίζει ο Φρανσουά Κράους, επικεφαλής γαλλικής έρευνας σχετικά με την παρακολούθηση ταινιών ερωτικού περιεχομένου από ζευγάρια. Οπότε, δεν είναι κακή ιδέα να παρακολουθήσετε μερικές, μαζί με τον σύντροφό σας!

Πληροφορίες από το iatropedia.gr