Τα μάθατε για το Condom Challenge;

Τα μάθατε για το Condom Challenge;

Ένα προφυλακτικό γεμάτο με νερό και ένας εθελοντής αρκούν για να το δοκιμάσετε και εσείς αν είστε από τους τολμηρούς.Δείτε βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα:

Αρχικά, μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο (όπως φάνηκε και σε μένα, δε σας το κρύβω), όμως υπάρχει απώτερος σκοπός. Αυτός ο σκοπός ,λοιπόν, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, ειδικά, των νέων ανθρώπων για ασφάλεια στο σεξ.

Δε ξεχνάμε, άλλωστε, τα πρόσφατα ανησυχητικά στοιχεία που κατέγραψε η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής – Σεξουαλικής Υγείας, όπου τρεις στους τέσσερις νέους ηλικίας 14- 29 ετών, συνηθίζουν να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Σε αυτή τη νέα διαδικτυακή πρόκληση φαίνεται η ελαστικότητα και η ανθεκτικότητα του προφυλακτικού , το οποίο είναι αναμφισβήτητα αναγκαίο στις σεξουαλικές μας επαφές. Τόσο για την αποφυγή των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, του ιού HIV και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης , όσο για τον σεβασμό προς τον / την σύντροφο μας !

Κι επειδή τα κορίτσια ακούν πολλές δικαιολογίες από τα αγόρια τους όπως, π.χ. ότι δεν είναι ίδια η απόλαυση να τους πείτε τους πως η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Εφαρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ με προφυλάξεις είναι το ίδιο απολαυστικό και, επίσης, οι άνδρες που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό δεν αντιμετώπιζαν καμία δυσκολία στη διατήρηση της στύσης. Το σεξ είναι υπεύθυνη απόλαυση.

Επιμέλεια :

Δήμητρα Κανατσέλη