3 εύκολα καλοκαιρινά μπισκοτόγλυκα

3 εύκολα καλοκαιρινά μπισκοτόγλυκα

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΔΙΧΡΩΜΟ

2 πακέτα Πτι-μπερ σοκολάτα

1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα

1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

1 φακελάκι κουβερτούρα σε νιφάδες

Για τα φακελάκια Άνθος αραβοσίτου όπως γράφουν πίσω οι οδηγίες θα χρειαστείτε,

1.320ml γάλα

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάλτε μια στρώση μπισκότα, σε ένα παραλληλόγραμμο Pyrex.

2. Ετοιμάστε τη κρέμα όπως λένε οι οδηγίες στο φακελάκι του Άνθους αραβοσίτου σοκολάτας.

3. Περιχύστε τα μπισκότα με τη κρέμα, αλλά σιγά-σιγά, για να μη σας σηκωθούν.

4. Βάλτε επάνω από τη κρέμα τη δεύτερη στρώση μπισκότα.

5. Ετοιμάστε τη κρέμα βανίλια.

6. Περιχύστε τα μπισκότα σιγά-σιγά.

7. Πασπαλίστε τη καυτή κρέμα, με τις νιφάδες κουβερτούρας.

Αφήστε λίγο το γλυκό να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας και μετά βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει. Θα σας εντυπωσιάσουν οι λειωμένες νιφάδες που όταν παγώσουν θα κάνουν μια ωραία κριτσανιστή κρούστα.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

2-3 πακέτα μπισκότα Μιράντα

2 φακελάκια Άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

Μερικά κερασάκια φρουί γλασέ κομμένα στη μέση

Για τα φακελάκια Άνθος αραβοσίτου όπως γράφουν πίσω οι οδηγίες θα χρειαστείτε,

1.320ml γάλα

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάλτε μια στρώση μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο Pyrex.

2. Ετοιμάστε τα δυο φακελάκια κρέμα βανίλιας και προσθέστε τα φρουί γλασέ.

3. Περιχύστε τα μπισκότα με τη μισή κρέμα, αλλά σιγά-σιγά, για να μη σας σηκωθούν τα μπισκότα.

4. Βάλτε επάνω από τη κρέμα τη δεύτερη στρώση μπισκότα.

5. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα σιγά-σιγά.

Αφήστε το γλυκό στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.

Τρίψτε τα μπισκότα που σας έχουν περισσέψει και πασπαλίστε το γλυκό, πριν το βάλετε στο ψυγείο για να παγώσει.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΝΑΝΑ

1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ανανά σε ροδέλες

2 πακέτα μπισκότα Πτι-Μπερ

2 φακελάκια ζελέ ανανά

1 κεσεδάκι των 200γραμμ. γιαούρτι φρούτων ανανά

1 κεσεδάκι των 200γραμμ.γιαούρτι στραγγιχτό

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο

750γραμμ. κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

Μερικά μαρασκίνο, ή βύσσινο γλυκό, ή φράουλες, για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σουρώνετε τον ανανά και κρατάτε το ζουμί του, για να φτιάξετε το ζελέ.

2. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα 250 γραμμάρια νερό να ζεσταθεί και διαλύετε τα δύο φακελάκια ζελέ. Όταν διαλυθούν καλά, προσθέτετε το χυμό του ανανά και παγωμένο νερό, που όλο μαζί να είναι, 250 γραμμάρια. Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει.

3. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να πήξει και προσθέτετε πάντα χτυπώντας, τα 2 κουτιά ζαχαρούχο, τα 2 γιαούρτια, τις βανίλιες και τέλος το ζελέ που έχει ήδη κρυώσει.

4. Βάζετε μια στρώση μπισκότα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο Pyrex.

5. Απλώνετε από πάνω, τη μισή ποσότητα της μους γιαούρτι ανανά.

6. Τοποθετείτε τη δεύτερη στρώσει μπισκότα και απλώνετε επάνω τους την υπόλοιπη μους.

7. Στολίστε το γλυκό με τις ροδέλες ανανά και στη τρυπούλα του ανανά για διακόσμηση βάλτε χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι μαρασκίνο, βύσσινο γλυκό, φράουλες κ.λ.π

8. Σκεπάστε το γλυκό με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει.

Ανθή Λαμπίρη