Πώς να διαλέξετε τις τέλειες αποσκευές

Πώς να διαλέξετε τις τέλειες αποσκευές

Διαλέξτε την με ρόδες

Ο λόγος που βλέπουμε συχνά τις αεροσυνοδούς στα αεροδρόμια να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους βαλίτσες είναι ένας: Οι βαλίτσες αυτές είναι πολύ εύχρηστες! Ψάξτε γι’ αυτές που έχουν ροδάκια από χάλυβα γιατί είναι πιο ευέλικτες.Προτιμήστε αυτές με την αλουμινένια χειρολαβή η οποία επεκτείνεται σε ένα βολικό για σας ύψος και τέλος διαλέξτε αυτήν που σας φαίνεται πιο ελαφριά.

Επιλέξετε το υλικό

 

Ένα ανθεκτικό υλικό κάνει τις βαλίτσες μας να αντέχουν στον χρόνο. Το δέρμα είναι πάντα ένα υλικό που το προτιμούμε αλλά πολλές φορές είναι αρκετά ακριβό. Έχω διαπιστώσει ότι οι βαλίτσες από το βαλλιστικό νάιλον είναι πιο ανθεκτικές από αυτές που είναι φτιαγμένες από το απλό νάιλον και σε πολύ καλύτερη τιμή. Παρόλα αυτά κάποιες γρατζουνιές δύσκολα αποφεύγονται.

Ελέγξτε την εξονυχιστικά

 

Μην παραβλέπετε βασικές λεπτομέρειες. Ένα ειδικό πλαστικό ενισχυμένο φερμουάρ είναι πιο γερό από ένα μεταλλικό που μπορεί να σπάσει. Επίσης καλό είναι να προτιμούμε βαλίτσες με πολλές θήκες γιατί βοηθούν καλύτερα στην τοποθέτηση και οργάνωση των πραγμάτων μας.

Φροντίστε τις αποσκευές σας

 

Οι βαλίτσες με επένδυση από δέρμα, καλό είναι να περνιούνται με ειδικές κρέμες κάθε έξι μήνες και όσο για αυτές από νάιλον μπορείτε να τις περιποιηθείτε με απολυμαντικά μαντηλάκια. Και όλα αυτά γιατί ένα είναι σίγουρο… Μόλις βρείτε την κατάλληλη βαλίτσα θα θέλετε να την κρατήσετε για πάντα.

Στελίνα Κασιμάτη

Fashion Editor-Stylist

s.kasimati@lampiri.gr