Χειροποίητες μάσκες!

Χειροποίητες μάσκες!

Οι Αποκριές πλησιάζουν ολοταχώς και αν όχι μια στολή, σίγουρα μια μάσκα αποκριάτικη σας είναι απαραίτητη. Για να ξεφύγετε από τις τυποποιημένες επιλογές του εμπορίου, φτιάξτε για εσάς και τα παιδιά σας χειροποίητες μάσκες με… πολλή αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα. Είναι εύκολο ακόμα και αν δεν πιάνουν τα χέρια σας.

Απλή μάσκα από χαρτόνι

Θα χρειαστείτε:

1 χαρτόνι στο χρώμα της επιλογής σας

1 ψαλίδι

1 λάστιχο

1 συρραπτικό

Σχεδιάζετε πάνω στο χαρτόνι το σχήμα της μάσκας που θέλετε να δημιουργήσετε, αφού πρώτα έχετε μετρήσει τις διαστάσεις του κεφαλιού του ατόμου που θα τη φορέσει. Με ένα ψαλίδι κόβετε προσεκτικά το περίγραμμα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τη μάσκα με αυτοκόλλητα, στρας, χρυσόσκονη ή οτιδήποτε άλλο έχετε διαθέσιμο. Στη συνέχεια παίρνετε ένα λάστιχο και το συρράπτετε από τη μία άκρη της μάσκας στην άλλη φροντίζοντας ώστε η μάσκα να εφαρμόζει σωστά στα αυτιά και το πρόσωπο.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μπορείτε να κατασκευάσετε μάσκες και από ύφασμα, τσόχα ή χαρτοσακούλα.

Μάσκα από γυψογάζα

Θα χρειαστείτε:

Σελοφάν

γυψογάζα από το φαρμακείο

1 μπολ με νερό

Φτιάξτε μια μάσκα στο μέγεθος του προσώπου του ατόμου που θα τη φορέσει. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι σελοφάν, το βάζετε στο πρόσωπο του ατόμου και ανοίγετε τρύπες στη μύτη για να αναπνέει. Κόβετε τη γυψογάζα σε μικρά κομμάτια, παίρνετε κάθε κομμάτι της γάζας, το βουτάτε για λίγο στο μπολ με το νερό και εν συνεχεία το ακουμπάτε στο σελοφάν στο πρόσωπό του. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κομμάτια και να καλυφθεί πλήρως το πρόσωπο του ατόμου. Αφήνετε τον γύψο για περίπου 2 λεπτά να στεγνώσει. Σιγά σιγά αφαιρείτε τη μεμβράνη πίσω από τη γάζα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη για βάψιμο και διακόσμηση.

Δείτε τώρα μερικές ιδέες σχεδίων και διακόσμησης για τις χειροποίητες μάσκες σας.


Μαρία Κόλλια

Οι φωτογραφίες που συνθέτουν τα κολάζ είναι από το Pinterest.