Τηγανίτες Κολοκύθας
Posted on
January 20, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
Ένα πρωινό που σέβεται τον εαυτό του περιλαμβάνει τηγανίτες. Τηγανίτες με σοκολάτα, τηγανίτες με μέλι , με ζάχαρη, με φρούτα, με τα πάντα. Εγώ σας παραθέτω μια αγαπημένη συνταγή για να τρώτε στην υγειά μου!
6 μερίδες
Προετοιμασία:30′
Μαγείρεμα :35′
Υλικά
180 γρ.σταφίδες ξανθές (κορινθιακή)
1 φλ.γλυκό κρασί
1 κολοκύθα, περίπου 1 κιλό
1/2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα απο 1 λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τις σταφίδες στο κρασί για 10 λεπτά και μετά τις στραγγίζετε.
- Κόβετε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους και τις ίνες. Την ξεφλουδίζετε και κόβετε την σάρκα της σε μεγάλα κομμάτια.
- Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με κρύο νερό.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15′ ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Στραγγίζετε καλά τα κομμάτια της και τα τυλίγετε σε μια πετσέτα για να απορροφηθεί η υγρασία τους.
- Μεταφέρετε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα μπολ και προσθέτετε τις σταφίδες , τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Παίρνετε κουταλιές απ’το μίγμα και τις πλάθετε σε τηγανίτες περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Προσθέτετε τις τηγανίτες λίγες λίγες. Μόλις ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζετε τις τηγανίτες με ζάχαρη και τις σερβίρετε ζεστές.