Σολομός στη λαδόκολλα και double chocolate κέικ!!!

Σολομός στη λαδόκολλα και double chocolate κέικ!!!

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

 

4 φιλέτα σολομού των 85 γραμμ. Περίπου το ένα

Λάδι

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

115γραμμ. Φινόκιο ψιλοκομμένο

8 μικρά καρώτα κομμένα καθέτως στη μέση

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι και πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 220ο C. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας για να δημιουργήσουμε τον φάκελο που θα ψήσουμε το ψάρι και τα λαδώνουμε από την μια πλευρά.

2. Τοποθετούμε τα λαχανικά, στο κέντρο της μισής λαδόκολλας και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

3. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά.

4. Προσθέτουμε λίγο άνηθο, αλάτι και πιπεράκι και σκεπάζουμε το ψάρι με την υπόλοιπη μισή λαδόκολλα. Ενώνουμε τις άκρες στριφογυρίζοντας το χαρτί για να φυλακίσουμε τον σολομό με τα λαχανικά μέσα.

5. Ακουμπάμε τα 4 φακελάκια σε ένα ταψί και τα φουρνίζουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η λαδόκολλα και να πάρει χρώμα.

6. Για να τα σερβίρουμε, κόβουμε την λαδόκολλα και αδειάζουμε τον σολομό με τα λαχανικά σε ένα πιάτο, ή ακουμπάμε τα φακελάκια σε τέσσερα πιάτα και ο κάθε ένας, κόβει την δική του μερίδα.

 

ΚΕΙΚ DOUBLE CHOCOLATE

 

250γραμμ. Βούτυρο

300γραμμ. Ξανθιά ζάχαρη

100γραμμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 αβγά

300γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

200γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

200γραμμ. Κρέμα γάλακτος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα στους 140ο C, ή στο πάνω-κάτω, στους 160ο C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 εκατοστών διαμέτρου.

2. Σπάμε και λειώνουμε την κουβερτούρα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη να γίνει λίγο χλιαρή.

3. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο μίγμα.

4. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα 2 αλεύρια μαζί.

5. Προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου, ένα-ένα τα αβγά, αλληλοδιαδόχως με 1-2 κουταλιές αλεύρι. Όταν δούμε ότι το μίγμα αρχίζει να σφίγγει, ρίχνουμε την χλιαρή σοκολάτα και στη συνέχεια, το υπόλοιπο αλεύρι.

5. Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το φουρνίζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Το κέικ θα πρέπει να κάνει κρούστα απ’ έξω.

6. Όταν το ξεφουρνίσουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στο ταψί.

7. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος. Σπάμε τα 200γραμμάρια κουβερτούρας και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λειώσουν. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει τόσο, όσο χρειάζεται για να πήξει και να μπορεί να απλώνεται.

8. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το κόβουμε στα 2, οριζοντίως.

9. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι στην πιατέλα μας και απλώνουμε το ? της σοκολάτας. Ακουμπάμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι και καλύπτουμε ολόκληρο το κέικ, με την υπόλοιπη σοκολάτα.

 

Ανθή Λαμπίρη