Σουφλέ αγκινάρας, σνιτσελάκια κοτόπουλο, τσιζκέικ δίχρωμο!

Σουφλέ αγκινάρας, σνιτσελάκια κοτόπουλο, τσιζκέικ δίχρωμο!

ΣΟΥΦΛΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ

 

18 φέτες λευκό ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα

6 κουταλιές της σούπας λειωμένο βούτυρο

1 κρεμμύδι τριμμένο

? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κατεψυγμένες αγκινάρες, βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί Φοντίνα, ή Έμενταλ

8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα.

? φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος μαγειρικής

1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

5 κουταλιές της σούπας τυρί ρικότα

Πιπέρι

? φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180ο C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με ελατήριο, Φ23 εκατοστών περίπου.

2. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο νερό με λίγο αλατάκι, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε.

3. Βουτυρώνουμε το ψωμί του τοστ και το κόβουμε στα δυο.

4. Στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού στον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας και το πιέζουμε, για να πάρει το σχήμα της φόρμας. Τοποθετούμε ωραία τα κομμάτια της αγκινάρας, στον πάτο της φόρμας και πάνω στο ψωμί.

4. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει χρυσοκόκκινο. Προσθέτουμε το αλατάκι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.

5. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

6. Προσθέτουμε στο τσιγαρισμένο κρεμμύδι τα τυριά εκτός από την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τα αβγά, την κρέμα, αλατάκι, πιπεράκι, τα αναμιγνύουμε και τα αδειάζουμε πάνω στις αγκινάρες.

7. Στρώνουμε πάνω στη γέμιση, τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού, που η μια, να πατάει στο πλάι στην άλλη. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα, σκεπάζουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για 1 ώρα.

8. Στην συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το σουφλέ να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα.

9. Το ξεφουρνίζουμε, το ξεκολλάμε με ένα μαχαιράκι από τα τοιχώματα της φόρμας και το ακουμπάμε στην πιατέλα μας. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πριν το ξεφορμάρουμε.

 

ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ

 

2 φιλέτα κοτόπουλου (Θα πείτε στον χασάπη σας, το κάθε φιλέτο, να σας τα κόψει στα δυο. Το κάθε κομμάτι να σας το κόψει οριζοντίως στα δυο και να σας τα χτυπήσει, για να γίνουν επίπεδα.

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1-2 αβγά

Αλατάκι, πιπεράκι

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά

½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Τυράκι γκούντα, κομμένο σε φέτες για τοστ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Αναμίξτε σε ένα μικρό ταψάκι το αλεύρι, με την ρίγανη και την πάπρικα.

2. Βάλτε σε ένα άλλο ταψάκι την φρυγανιά.

3. Χτυπήστε σε ένα βαθύ πιάτο τα αβγά, με αλατάκι και πιπεράκι.

4. Ρίξτε σε ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο, να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία.

5. Αλευρώστε καλά τα σνίτσελ, βουτήξτε τα στο αβγό και στην συνέχεια στην φρυγανιά.

6. Ανάψτε το γκριλ. Στρώστε σε μια πιατέλα, απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

7. Τηγανίστε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Κάθε ένα που θα βγάζετε, θα το ακουμπάτε στο απορροφητικό χαρτί.

8. Μεταφέρετε τα σνίτσελ σε μεταλλική πιατέλα, ή σε πυρέξ, τοποθετήστε επάνω τους τις φετούλες του τυριού και βάλτε τα κάτω από το γκρίλ, μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει φουσκαλίτσες.

9. Σερβίρετε τα αμέσως και συνοδέψτε τα με μια απλή ντοματοσαλάτα.

 

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

4 κουταλιές της σούπας λειωμένο βούτυρο

750γραμμ. τυρί κρέμα

8 αβγά

220γραμμ. Ζάχαρη

Βανίλια

250γραμμ. Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

150ml κρέμα γάλακτος

150γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας

150ml κρέμα γάλακτος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Ανάβουμε τον φούρνο στο πάνω-κάτω, στους 140ο C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, μια φόρμα με ελατήριο Φ24 εκατοστών.

2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά και τα αδειάζουμε στην φόρμα. Τα πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να καλύψουμε τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα της φόρμας.

3. Σπάμε την λευκή κουβερτούρα και την βάζουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, μέσα σε μια κατσαρολίτσα. Την λειώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

4, Χτυπάμε με το μιξεράκι για 4-5 λεπτά περίπου, τα αβγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το τυρί, μέχρι να γίνουν λείο και αφράτο μίγμα.

5. Προσθέτουμε λίγη-λίγη και σε συνεχή ροή, την λειωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

6. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και φουρνίζουμε το τσιζκέικ, για 2 ώρες περίπου, μέχρι να δέσει.

7. Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το τσιζκέικ να κρυώσει τελείως, μέσα στο φούρνο.

8. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα να παγώσει.

9. Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας.

10. Σε μια κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την κουβερτούρα υγείας σπασμένη σε μικρά κομματάκια και την ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.

11. Περιχύνουμε το τσιζκέικ με την ζεστή σοκολάτα και το σερβίρουμε.

 

Ανθή Λαμπίρη