Τούρτα μους σοκολάτα με μπισκότα
ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ Αλλατίνη
500γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
6 αβγά
Ελάχιστο αλατάκι
½ ποτήρι γάλα
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το γαρνίρισμα,
100γραμμ. σαντιγί
Κερασάκια γλασέ
Τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λειώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί, μαζί με το βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
2. Όταν λειώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους, την ζάχαρη και το μισό κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με το αλατάκι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
4. Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και τα αναμιγνύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το γάλα με το υπόλοιπο κονιάκ, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια σειρά στην πιατέλα μας. Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα την μισή μους και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση μπισκότα και μους.
6. Όταν τελειώσουμε με τις στρώσεις, πασπαλίζουμε την τούρτα με τρούφα και την στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί και κερασάκια.
Αλεξάνδρα Χαραλαμπάκη
Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη