Ελιόψωμο…το τέλειο!

Ελιόψωμο…το τέλειο!

1 κιλό χωριάτικο αλεύρι Αλλατίνη

3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό

φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Μερικές μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι κομμένες

Λίγο λάδι για το λάδωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκανίτσα και τα ζυμώνουμε σε μια ζύμη μαλακή.

2. Λαδώνουμε την ζύμη ελαφρώς και την αφήνουμε για 30 λεπτά, να διπλασιαστεί σε όγκο.

3. Την ξαναζυμώνουμε για να φύγει ο αέρας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο -190ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 φόρμες για κέικ.

5. Μοιράζουμε την ζύμη στις 3 φόρμες και προαιρετικά, πασπαλίζουμε την πρώτη φόρμα με σουσάμι, την δεύτερη με σουσάμι-μαυροκούκι και την τρίτη, αφού αλείψουμε την ζύμη με λίγο νερό, την πασπαλίζουμε με ρίγανη.

6. Φουρνίζουμε τα ψωμιά μας για 40 λεπτά.

Το τέλειο ψωμί μας για 3 μέρες !!! Δεν μπαγιατεύει δεν ξεραίνεται και παραμένει αφράτο και μαλακό… Χάρη στο τέλειο χωριάτικο αλεύρι Αλλατίνη!

Λίζα Βαλασάκη

Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη