Παγωτό κανταΐφι
Ένα παγωτό που σε ταξιδεύει σε χώρες μαγικές και ονειρεμένες!
Για το κανταΐφι
½ πακέτο φύλλο κανταΐφι ξασμένο
100 γραμμ. Λευκά αμύγδαλα καβουρντισμένα και χόνδρο-κοπανισμένα
100γραμμ. Λειωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι
1 φ.τ. Ζάχαρη
1 φ.τ. Νερό
1 ξυλάκι κανέλλας
Για το παγωτό
Βασικά υλικά που θα χρειαστούμε https://lifesharing.gr/2022/06/03/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%86%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%86%cf%81%ce%ac%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%82/
1 κρέμα γάλακτος 330ml 35% λιπαρά από το ψυγείο
2 κρέμες γάλακτος 200ml 35% λιπαρά από το ψυγείο
2 κάψουλες βανίλια
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
½ κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ. μαχλέπι
Διακόσμηση
Φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
Πώς το φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160ο C.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη την κανέλλα και το βράζουμε για 3-5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το φύλλο κανταΐφι της συσκευασίας, στα 2. Το πρώτο κομμάτι το βάζουμε στη κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε μια άλλη φορά και το δεύτερο το ξάνουμε καλά-καλά σε ένα ταψί 30Χ40 περίπου.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε απαλά, να πάνε παντού.
- Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με το λειωμένο βούτυρο, χωρίς να αγγίζουμε το φύλλο.
- Το φουρνίζουμε για 1 ώρα περίπου. Θέλουμε να ροδοκοκκινίσει και σε μερικά σημεία να φαίνεται ότι είναι παραψημένο. Δηλαδή να έχει πάρει καφέ χρώμα. (Όχι μαύρο).
- Το ξεφουρνίζουμε και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το παγωτό. Σε ένα γουδί, κοπανάμε ½ κ.γ. μαστίχα, 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική και ½ κ.γ. μαχλέπι, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξουν.
- Προσθέτουμε χτυπώντας, τις 2 κάψουλες βανίλια, το γάλα ζαχαρούχο και τη σκόνη από τα μυρωδικά μας. (Μαστίχα, ζάχαρη, μαχλέπι).
- Αδειάζουμε και απλώνουμε το μίγμα παγωτού, πάνω από το κανταΐφι και το πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει.
Σημ. Εάν η κατάψυξη δεν παίρνει το μέγεθος του ταψιού, κανένα πρόβλημα! Κόβουμε το κανταΐφι σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και το συναρμολογούμε σε μια μακρόστενη φόρμα, σαν μιλφέιγ. (Κανταΐφι-παγωτό-κανταΐφι-παγωτό-φιστίκια Αιγίνης).
Κλείστε τα μάτια και απολαύστε το!!!