Hoisin sauce
Η Hoisin sauce θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η Ασιατική barbeque sauce. Μπορούμε να την γευτούμε απλά σαν dip με κριτσίνια, ή σε πολλά και διαφορετικά Ασιατικά πιάτα όπως, πάπια Πεκίνου, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινά παϊδάκια κ.α.
Υλικά που θα χρειαστούμε
4 κουταλιές της σούπας σόγια σος (Soya sauce)
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι ρυζιού (rice vinegar), ή 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο αναμεμιγμένο με ½ κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σος
Πώς το φτιάχνουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα αεροστεγές βάζο με καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για πάνω από 1 μήνα.