Μοσχάρι ψιλοκομμένο με άρωμα Ασίας
Μοσχάρι ψιλοκομμένο με άρωμα Ασίας
Μη με ρωτάτε πώς και γιατί. Σήμερα μου ήρθε να γευτώ κάτι το διαφορετικό…Κάτι εξωτικό, κάτι που να με ταξιδέψει βρε παιδί μου!!! Γι’ αυτό θέλω να το μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά που θα χρειαστούμε
Για το μοσχάρι
700γραμ. Μοσχάρι κομμένο από τον χασάπη μας σε λεπτές-λεπτές λωρίδες. Μπορεί να είναι λάπα, ή… καλύτερα να τον ρωτήσουμε, τι έχει πιο μαλακό για τηγάνι
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κορν-φλάουρ, ίσως και λίγο παραπάνω
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
Λίγα κρεμμυδάκια στιφάδου
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
3 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
¾ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, ή 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό, τζίντζερ σε σκόνη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού σόγια
½ φλιτζάνι του τσαγιού Hoisin sauce σε βαζάκι από το Super Market, ή Hoisin από τα χεράκια μας.
¼ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας rice wine vinegar από το Super Market. (Εάν δεν το βρείτε αντικαταστήστε το με μηλόξιδο προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη)
1-2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε
Συνοδεύεται
Με ρύζι basmati, ή Noodles και διακοσμείται με κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες μόνο το πράσινο μέρος και καβουρντισμένο σουσάμι.
Πώς θα το φτιάξουμε
- Αφήνουμε το μοσχάρι σε θερμοκρασία χώρου για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Βάζουμε το κορν-φλάουρ σε μια σακούλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι και το κουνάμε πολύ δυνατά. Το μεταφέρουμε στο τρυπητό και το κουνάμε για να φύγει το περιττό κορν-φλάουρ. Θέλουμε να πουδραριστούν οι λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε αρκετά το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ή γουόκ. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το κρέας να τηγανιστεί και να ροδοκοκκινίσει απ΄ όλες τις πλευρές.
- Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μια πιατελίτσα, να περιμένει.
- Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι, το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας και το μεταφέρουμε πάλι στην εστία.
- Ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο. Όταν το σκόρδο πάρει χρώμα, προσθέτουμε όλα τα επόμενα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να βράσουν και να χυλώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι με τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια που είχαμε αφήσει πριν στην άκρη.
- Τα σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και τα μεταφέρουμε με το τηγάνι (από άποψη) στο τραπέζι μας.
Συνοδεύουμε την Ασιατική-εξωτική έμπνευση, με ρύζι basmati από το Super Market με οδηγίες παρασκευής στη συσκευασία, ή Noodles σκέτες, ή ακόμα και σε διάφορες γεύσεις, από το Super Market με οδηγίες παρασκευής πάντα, στη συσκευασία.
Καλή όρεξη συνοδοιπόροι μου στο φανταστικό ταξίδι στην Ασία!!!