Ταρτάκια με σπανάκι και κουκουνάρι
Posted on
October 28, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
Υλικά
250 γρ. έτοιμη σφολιάτα
Για τη γέμιση
230 γρ. σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
25 γρ. κουκουνάρι
2 ντομάτες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αβγά χτυπημένα
90 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο
15 γρ. ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο(ελάχιστο)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο σας στους 200 ο
- Απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη και κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε τα υλικά στα φορμάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
- Τρυπάτε με πιρούνι τις βάσεις και ψήνετε τις τάρτες για 10′.
Για να φτιάξετε τη γέμιση
- Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Χωρίζετε το σπανάκι στις τάρτες και ρίχνετε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Βάζετε πάνω το κρεμμύδι,τα κουκουνάρια και τις ροδέλες ντομάτας.
- Χτυπάτε μαζί τα αβγά με τη κρέμα,προσθέτετε αλάτι,πιπέρι και ρίχνετε πάνω στη γέμιση.
- Τελειώνετε σκεπάζοντας με τυρί.
- Ψήνετε για 20′-25′ ώσπου να ροδίσουν.
Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι και καρότο
Καλή Όρεξη