Γλασαρισμένα ρολά κανέλας. Η απόλυτη λιχουδιά!

Γλασαρισμένα ρολά κανέλας. Η απόλυτη λιχουδιά!

Υλικά

για ζύμη

310 γρ. γάλα χλιαρό

1 πακέτο ξηρή μαγιά

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

55 γρ.  ανάλατο βούτυρο , λιωμένο

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

Γλάσο

110 γρ. ανάλατο βούτυρο

200 γρ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. σιρόπι σφένδαμου  (ή μέλι)

Γέμιση

70 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ κανέλλα

3 κ.ς ανάλατο βούτυρο , λιωμένο

 


Εκτέλεση

Ζύμη

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατέψτε με μια ξύλινη σπάτουλα ή ρίξτε τα στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε με το εξάρτημα του γάντζου. Αν δουλέψετε την ζύμη με τα χέρια, τοποθετείστε την στην επιφάνεια εργασίας σας και ζυμώστε την καλά για περίπου 5 λεπτά. Στο μίξερ θα χρειαστούν περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχετε αλείψει με λάδι, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί , από 1,5-2 ώρες.

Γλάσο

  1. Για το γλάσο, προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι ή το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε σε μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας και μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες. Ρίξτε το σε ένα ταψί 25εκ. επί 35 εκ. περίπου που έχετε αλείψει με λίγο λάδι και αφήστε το στην άκρη . .

Γέμιση

  1. Για την γέμιση, ανακατέψτε την ζάχαρη με την κανέλα και να έχετε το βούτυρο λιωμένο στην άκρη.
  2. Στην ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σας ανοίξτε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι , περίπου 30 εκ. επί 45 εκ.Με ένα πινέλο αλείψτε όλη την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Τυλίξτε τη ζύμη από την μακριά πλευρά της και κόψτε σε 12 κομμάτια. Τοποθετείστε τα στο ταψί με το γλάσο και καλύψτε με μεμβράνη ή μια πετσέτα μέχρι να φουσκώσουν ξανά, περίπου μια ώρα.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 ο C. Βγάλτε τη μεμβράνη από τα ρολά και ψήστε τα για 40-45 λεπτά, έως ότου ροδίσουν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί για 15 λεπτά, τα αναποδογυρίζετε και τα σερβίρετε. .