Το φθινόπωρο είναι εδώ και είναι μαγικό!

Το φθινόπωρο είναι εδώ και είναι μαγικό!

Τώρα βέβαια ό,τι και να σκεφτείτε, ό,τι και να πείτε, δίκιο θα έχετε…Πάνε σχεδόν τρεις μήνες από την τελευταία μας επικοινωνία και θα μπορούσα να επικαλεστώ τουλάχιστον δέκα δικαιολογίες για να δικαιολογήσω την απουσία μου αλλά δεν θα το κάνω. Άλλωστε η μόνη χρησιμότητα να αναφέρεται κανείς στο παρελθόν είναι για να αναλογιστεί αν «πήρε» τα «μαθήματα» που έπρεπε να πάρει.

Προχωράμε μπροστά λοιπόν και υποδεχόμαστε το υπέροχο φθινόπωρο. Αυτή την όμορφη, ποιητική, μεταβατική εποχή, που αν και όλοι εμείς, οι πρόσκαιροι «φιλοξενούμενοι» αυτού του πλανήτη, έχουμε κάνει ότι περνάει από το χέρι μας για να εξαλείψουμε και αυτή αλλά και όλες τις άλλες εποχές μαζί της, η φύση «φυλλορροώντας» δείχνει πεισματικά να προσπαθεί να αντισταθεί.

Αρκεί μία ματιά γύρω μας και θα καταλάβουμε.

Χρώματα, μυρωδιές, ατμόσφαιρα. Ένας όχι πια και τόσο καυτός ήλιος που σβήνει νωρίτερα παραδίδοντας τη σκυτάλη σε δροσερά βράδια . Δέντρα και φυλλωσιές που απογυμνώνονται αργά, στρώνοντας χαλί χρωμάτων να υποδεχθούν την νέα εποχή, μυρωδιές από καινούρια άνθη και καρπούς που ανασταίνονται μέσα στον χειμώνα.

Κι εμείς  όμως, κομμάτι αναπόσπαστο του κύκλου της ζωής, προσπαθούμε να «ανθίσουμε» ξανά. Αφήνοντας πίσω τη ραστώνη, τη «τεμπελιά» και την «ελαφρότητα» του καλοκαιριού ξεκινάμε το δεύτερο μισό της χρονιάς που διανύουμε επαναπροσδιορίζοντας στόχους, προτεραιότητες και επιθυμίες.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και είναι μαγικό. Πάμε να το ζήσουμε λοιπόν!

Με αγάπη

Χριστίνα