«Τους ρώτησες αν θέλουν να αλλάξουν;»

«Τους ρώτησες αν θέλουν να αλλάξουν;»

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας.

Κι εκεί που ήμουν για μία ακόμη φορά τρελαμένη με … διάφορα θέματα, ήρθε από τον ουρανό η συμβουλή καρδιακού φίλου:  «Εσύ μπορεί να ονειρεύεσαι να αλλάξεις τον κόσμο, ρώτησες όμως τον κόσμο αν θέλει να αλλάξει;».

Και είναι εκείνη η στιγμή που το ξέφωτο διαλύει το σκοτάδι που πνίγει τη σκέψη και τη ψυχή. Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένε μου φίλε…

Κανένας δεν είναι «υποχρεωμένος» να αλλάξει στο χαρακτήρα του, στις πεποιθήσεις του, στον τρόπο που αντιδρά, που ελπίζει που σκέπτεται απολύτως τίποτα.  Και αυτό βέβαια δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση κατακριτέο ή κακό αρκεί να μην ήταν αυτός, ο ίδιος άνθρωπος που ταυτόχρονα και διακαώς ζητά να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να εξαλειφθούν οι  παθογένειες ενός συστήματος και μίας δεδομένης χρόνιας λανθάνουσας κατάστασης.

Όλοι φωνάζουμε και αναζητούμε «πολιτική βούληση» αρκεί αυτή να μην επηρεάζει τη δική μας…». Ζητάμε να «σπάσουν αυγά» αρκεί να μην είναι στο δικό μας καλάθι… Ζητάμε ισονομία με τη προϋπόθεση εμείς να είμαστε ο «αστερίσκος».

Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά για την ώρα αυτά είναι αρκετά.

Γιατί απλά δεν θέλω με τίποτα να χαλάσω αυτή την – σπάνια πια εμφανιζόμενη μέσα μου – καλή και ανάλαφρη  διάθεση και μάλιστα ενός ζεστού, ανοιξιάτικου και μοσχομυριστού Σαββάτου !

Καλή Άνοιξη, κυρίως στις ψυχές μας!

Με πολλή αγάπη

Χριστίνα