Υπέροχη κολοκυθόπιτα με τραγανό φύλλο

Υπέροχη κολοκυθόπιτα με τραγανό φύλλο

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 φύλλα κρούστας

Για την γέμιση,

2 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα (400-430γραμμ. περίπου)

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τρίμμα φέτας

2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Πιπέρι

Για το άλειμμα,

1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 αβγό

Αλατάκι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλατάκι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά. Στην συνέχεια τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια, την φέτα, τα χτυπημένα αβγά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πιπέρι.
  4. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ, το γιαούρτι, με το λάδι, το αβγό, αλατάκι και πιπεράκι, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα
  5. Λαδώνουμε γενναία ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Κόβουμε με ένα ψαλίδι γύρω-γύρω το φύλλο που περισσεύει από το πυρέξ και το αλείφουμε καλά, με το μείγμα του γιαουρτιού. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
  6. Απλώνουμε την γέμιση και την σκεπάζουμε, με τα υπόλοιπα 6 φύλλα, που όλα θα τα κόψουμε και θα τα αλείψουμε με το μείγμα του γιαουρτιού, μέχρι και το τελευταίο, που θα αδειάσουμε επάνω του, ότι γιαούρτι, έχει απομείνει στο μπολ.
  7. Αφού βεβαιωθούμε ότι όλη η επιφάνεια της πίτας είναι αλειμμένη καλά, την φουρνίζουμε, για 50-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.
  8. Την ξεφουρνίζουμε και την σερβίρουμε ζεστή.