Υπέροχη κολοκυθόπιτα με τραγανό φύλλο
Υλικά που θα χρειαστούμε
12 φύλλα κρούστας
Για την γέμιση,
2 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα (400-430γραμμ. περίπου)
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τρίμμα φέτας
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Πιπέρι
Για το άλειμμα,
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αβγό
Αλατάκι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλατάκι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά. Στην συνέχεια τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια, την φέτα, τα χτυπημένα αβγά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πιπέρι.
- Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ, το γιαούρτι, με το λάδι, το αβγό, αλατάκι και πιπεράκι, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα
- Λαδώνουμε γενναία ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Κόβουμε με ένα ψαλίδι γύρω-γύρω το φύλλο που περισσεύει από το πυρέξ και το αλείφουμε καλά, με το μείγμα του γιαουρτιού. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
- Απλώνουμε την γέμιση και την σκεπάζουμε, με τα υπόλοιπα 6 φύλλα, που όλα θα τα κόψουμε και θα τα αλείψουμε με το μείγμα του γιαουρτιού, μέχρι και το τελευταίο, που θα αδειάσουμε επάνω του, ότι γιαούρτι, έχει απομείνει στο μπολ.
- Αφού βεβαιωθούμε ότι όλη η επιφάνεια της πίτας είναι αλειμμένη καλά, την φουρνίζουμε, για 50-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.
- Την ξεφουρνίζουμε και την σερβίρουμε ζεστή.