Τα καλύτερα δώρα δεν έχουν φιόγκους!

Τα καλύτερα δώρα δεν έχουν φιόγκους!

Ακόμα κι εκείνοι που έχουν απομυθοποιήσει την Πρωτοχρονιά, και τη θεωρούν απλώς μια από τις 12 πρωτομηνιές του χρόνου,  όσο αυτή πλησιάζει, δεν μπορούν ν’ αποφύγουν απολογιστικές σκέψεις, όνειρα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, που σαν επίμονοι απρόσκλητοι επισκέπτες έρχονται και τους χτυπούν την πόρτα.

 

Κάποιοι την ανοίγουν και τολμούν να κάνουν έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό τους, ή με κάποιον πολύ δικό τους άνθρωπο. Αφήνουν τις ενοχές και τις απογοητεύσεις τους να έρθουν στην επιφάνεια και μέσα στο χαρούμενο κλίμα της γιορτής καταφέρνουν να τις ξορκίσουν.

 

Και μ’ αυτό το ξόρκι, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκουν και το θάρρος και το κουράγιο να επανατοποθετηθούν στα δεδομένα της ζωής τους, και να δουν λίγο πιο καθαρά  τι συμβαίνει μέσα τους και γύρω τους.

 

Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά πιστεύω ότι όταν ένας χρόνος τελειώνει, τα όνειρα  και οι δυνατότητές μας να τα πραγματοποιήσουμε έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουν τα χέρια για μια έντιμη και δημιουργική μελλοντική συνεργασία.

 

Κι όταν η πίστη και η ελπίδα ότι πιο σοφοί και πιο δυνατοί από τα λάθη μας μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα, βρουν τη θέση τους μέσα στο μυαλό και στην καρδιά μας, τότε όλα είναι δυνατά!

 

Κι αν, μαζί με τις προσδοκίες μας, κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι για τη σωτηρία της ψυχής  πάνω απ’ όλα σημασία έχει «να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε ό,τι κάνουμε»,  και δεν ξεχάσουμε ότι «τα καλύτερα δώρα δεν έχουν φιόγκους», είναι σίγουρο ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022!

 

Καλή χρονιά σε όλες και όλους!