2023… Οι προτεραιότητες και τα σημαντικά….

2023… Οι προτεραιότητες και τα σημαντικά….

Αγαπημένοι μου, Χρόνια πολλά και πάνω από όλα, χρόνια καλά. Χρόνια γεμάτα υγεία και αγάπη.

Το εορταστικό διήμερο των Χριστουγέννων 2022, αποτελεί ήδη παρελθόν, όμως μία νέα αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, αυτή της Πρωτοχρονιάς. Της παγκόσμιας Πρωτοχρονιάς μία που οι δικές μας μοναδικές και αποκλειστικές γίνονται κάθε φορά στα γενέθλια μας. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και τόσο σημαντικό να τα γιορτάζουμε…

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εμάς αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάνουμε ταυτόχρονες σκέψεις: απολογισμός-αξιολόγηση-επαναπροσδιορισμός-αποφάσεις.  Συχνά γινόμαστε και αυστηροί με τον εαυτό μας γιατί δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε στόχους, γιατί ανεχτήκαμε πρόσωπα και καταστάσεις, γιατί κάναμε λάθη στις επιλογές μας. Και εκεί είναι που ξεχνάμε πάντα το πιο σημαντικό. Να μας επιβραβεύσουμε για όλα εκείνα που πετύχαμε ακόμα και αν ο πήχης μας είχε τοποθετηθεί πολύ ψηλότερα.

Έτσι όπως έχει δυσκολέψει η ζωή μας και η καθημερινότητα μας, πιστεύω ότι ακόμα και το ελάχιστο να έχουμε φέρει εις πέρας, ή ακόμα περισσότερο, αν έχουμε με επιτυχία καταφέρει να προστατεύσουμε κεκτημένα και κομμάτια ζωής που μας προσφέρουν χαρά είναι μεγάλο επίτευγμα και μας αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ μεγάλο σα βουνό.

Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι φτιάξτε μία “ζυγαριά” και αρχίστε να βάζετε από τη μία τις επιτυχίες σας και από την άλλη όσα  όνειρα , όσους στόχους δεν είδατε να παίρνουν φέτος “σάρκα και οστά”.  Χαρείτε με τις νίκες σας.

Και τώρα πάρτε ξανά από την αρχή χαρτί και μολύβι και χτίστε τα “θέλω” της νέας χρονιάς.

Ξεκινήστε με όλα τα καλά που έχετε στα χέρια σας αυτή την στιγμή και σκεφτείτε τρόπους να τα διατηρήσετε.

Γράψτε σε τίτλους τους στόχους σας βάζοντας προτεραιότητες και πάνω από όλα, ξεχωρίζοντας τους σε

-επείγοντες και σημαντικούς

-επείγοντες αλλά όχι σημαντικούς

-σημαντικούς , όχι επείγοντες

-μη σημαντικούς και μη επείγοντες

Για την ιστορία να ξέρετε πως εκτιμώ ότι πιο σημαντικό από τους στόχους που θέτουμε είναι το χρονικό περιθώριο της υλοποίησης τους. To deadline που λέμε και στα…  “ελληνικά”.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως στόχων, προσπαθειών και επιτυχιών, αυτό που πρέπει να φυτέψουμε βαθιά στο μυαλό μας είναι να μάθουμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή σε αυτό το ταξίδι της ζωής.  Και κυρίως, να μάθουμε να μιλάμε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Να μην αναβάλλουμε ποτέ συναντήσεις μαζί τους. Να τους λέμε πόσο πολύ τους αγαπάμε.  Να συγχωρούμε. Να κλαίμε δυνατά και να γελάμε με την καρδιά μας. Να ζούμε δυνατά όλα τα συναισθήματα μας. Να ζούμε…

Να έχετε όλοι μία εξαιρετική χρονιά!

Με αγάπη,